Διαπραγμάτευση από μηδενική βάση ζήτησε ο Β. Λεβέντης, στη συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα

Διαπραγμάτευση από μηδενική βάση ζήτησε ο Β. Λεβέντης, στη συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα

Λανθασμένη χαρακτήρισε την επιλογή να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στη βάση της αποδοχής της σύνθετης ονομασίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Στη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Λεβέντης δήλωσε αντίθετος στη σύνθετη ονομασία της πΓΔΜ, επειδή περιέχει τον όρο «Μακεδονία», και διευκρίνισε ότι η συγκατάθεση που ο ίδιος δίνει είναι για την ονομασία «Σκόπια».

«Μη δώσεις το όνομα Μακεδονία γιατί επάνω σε αυτό έχει χυθεί αίμα», είπε ο κ. Λεβέντης στον Έλληνα πρωθυπουργό, καλώντας τον να μην αναλάβει ένα στίγμα που θα τον συνοδεύει για πάντα.

Στις δηλώσεις του, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση. Όπως υποστήριξε, η διαπραγμάτευση θα πρέπει να συνοδευτεί από οικονομικές συμφωνίες και όρους που να δημιουργούν ασφάλεια στην πΓΔΜ, αλλά χωρίς αποδοχή της σύνθετης ονομασίας.

Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι ο ίδιος είναι σφόδρα αντίθετος με μια ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Macedonia», και υποστήριξε πως εάν η κυβέρνηση διαπραγματευτεί από μηδενική βάση τότε «όλος ο λαός θα στηρίξει τον πρωθυπουργό. Μαζί και εγώ».

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.