Η Τουρκία πρέπει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Η Τουρκία πρέπει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος

«Όποιος θέλει να έχει ευρωπαϊκό δρόμο προσαρμόζεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τις δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον Πορτογάλο ομόλογό του Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος ο σεβασμός του ευρωπαϊκού κεκτημένου, αποτελεί έναν βασικό κανόνα για τις χώρες-μέλη της ΕΕ, πόσο μάλλον για τις χώρες που επιδιώκουν να ενταχθούν σε αυτήν.

Κατά την υποδοχή του Πορτογάλου Προέδρου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Επιδιώκουμε τη φιλία και τη καλή γειτονία με την Τουρκία, αλλά στην Ευρώπη έχουμε κανόνες και όποιος θέλει να βαδίσει στον ευρωπαϊκό δρόμο, πρέπει να σέβεται αυτούς τους κανόνες».

Επιπλέον ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις «θυσίες του ελληνικού λαού» κατά τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να προχωρήσουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους όπως έχουν δεσμευτεί.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.