Τηλεφωνικές απάτες! «Ο γιος σου τραυμάτισε κοριτσάκι, δωσ' μου 120 χιλιάδες να μεν πάει φυλακή»

Τηλεφωνικές απάτες! «Ο γιος σου τραυμάτισε κοριτσάκι, δωσ' μου 120 χιλιάδες να μεν πάει φυλακή»

Τις τελευταίες ημέρες λήφθηκαν παράπονα στην Αστυνομία (ΤΑΕ Λεμεσού) για πρόσωπο που παριστάνει τον αστυνομικό και προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, αφού τηλεφωνά σε μεγάλης ηλικίας άτομα, παριστάνει ότι είναι αστυνομικός και ζητά χρηματικά ποσά με σκοπό να διευθετήσει υποθέσεις συγγενικών τους προσώπων που εκκρεμούν.

Σε μια περίπτωση, τηλεφώνησε σε γυναίκα ηλικίας 70 ετών και αφού συστήθηκε ως αξιωματικός της Αστυνομίας, ανέφερε στη γυναίκα, ότι ο γιος της παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε θανάσιμα κοριτσάκι.

Το εν λόγω πρόσωπο, ανέφερε στην 70χρονη ότι μπορούσε να διευθετήσει το θέμα για να μην πάει ο γιος της φυλακή, εάν του καταβαλλόταν το χρηματικό ποσό των 120,000 ευρώ.

Για να πειστεί η γυναίκα για την ορθότητα των όσων έλεγε, της έδωσε στο τηλέφωνο κάποιον άλλο, ο οποίος κλαίγοντας, παρίστανε τον γιο της και της είπε «μάνα κάνε ότι σου πουν».

Η 70χρονη αντιλήφθηκε, ότι δεν επρόκειτο για τον γιο της και το ανέφερε σε συγγενικό της πρόσωπο, όπου και ενημερώθηκε σχετικά η Αστυνομία.

Παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί και σε άλλες επαρχίες.

Καλούμε το κοινό όπως είναι ιδιαίτερο προσεκτικό και εάν περιέλθει οτιδήποτε στην αντίληψη του να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία.

Επίσης, προτρέπουμε το κοινό όπως ενημερώσει συγγενικά του πρόσωπα (μεγάλης ηλικίας) για την ύπαρξη τέτοιων περιστατικών απάτης.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ