Επιδίωξη η ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης και γονιών, είπε ο Υπ. Παιδείας

Επιδίωξη η ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης και γονιών, είπε ο Υπ. Παιδείας

Μέσα από τη διοργάνωση στοχευμένων επιμορφωτικών δράσεων επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε το ανθρώπινο δυναμικό όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης αλλά και τους γονείς, «προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις σύγχρονες αυτές προκλήσεις της εκπαίδευσης», είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στο Διεθνές Συνέδριο για Βελτίωση της Ποιότητας και Ισότητας στην Εκπαίδευση: Θεωρητικές Προσεγγίσεις, Πρακτικές Εφαρμογές και Προοπτικές, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το σημερινό Συνέδριο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού στο πλαίσιο των εργασιών του, πέραν από τις προσεγγίσεις εκπαιδευτικής αποτελεσματικότητας, θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα του τριετούς Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, στο οποίο συμμετείχε και η Κύπρος, με τίτλο «Προωθώντας την ποιότητα και την ισότητα: μία δυναμική προσέγγιση βελτίωσης της σχολικής αποτελεσματικότητας», είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συνέχισε, χαιρετίζουμε το εν λόγω Πρόγραμμα, το οποίο συντονίζει το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, γιατί θέτει ως βασικό στόχο να βοηθήσει έμπρακτα τις σχολικές μας μονάδες να διαμορφώσουν αποτελεσματική σχολική πολιτική και ταυτόχρονα προωθεί την ανάληψη δράσεων από τις διευθυντικές ομάδες για σκοπούς βελτίωσης της διδασκαλίας και του περιβάλλοντος μάθησης του σχολείου.

Όπως είπε ο κ. Καδή, ςη θεματολογία του Συνεδρίου συνάδει με την αποστολή της εκπαίδευσης αλλά και τους στόχους των πολιτικών που έχουμε διαμορφώσει και ξεκινήσαμε ήδη να εφαρμόζουμε στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος της Κύπρου.

Υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για την τριετία 2017-2019, επιδιώκεται «Η συνεχής αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για διασφάλιση ίσων ευκαιριών μάθησης σε όλους τους εκπαιδευόμενους, μέσω της εφαρμογής εκπαιδευτικής πολιτικής που να διέπεται από τις αξίες της ισότητας, της συμμετοχικότητας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας...».

Ειδικότερα, συνέχισε, «για την τρέχουσα σχολική χρονιά, στο πλαίσιο των υπό έμφαση στόχων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενθαρρύνονται να αναπτύξουν από κοινού πρωτοβουλίες τόσο για βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, όσο και για την προώθηση της ισότητας και του σεβασμού.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.