ΚΥΠΡΟΣ: Καθημερινό «παιχνίδι» θανάτου για οδηγούς στον αυτοκινητόδρομο λόγω «κατασκευαστικού λάθους»

ΚΥΠΡΟΣ: Καθημερινό «παιχνίδι» θανάτου για οδηγούς στον αυτοκινητόδρομο λόγω «κατασκευαστικού λάθους»

Ρωσική ρουλέτα παίζουν οι οδηγοί κάθε φορά που επιχειρούν να εισέλθουν με όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, με σκοπό να φτάσουν στην πρωτεύουσα.

Ο λόγος για τους οδηγούς του χωριού Κόρνος.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο όπου τα οχήματα κινούνται με μέση ταχύτητα 100 χιλιόμετρα την ώρα, είναι άκρως επικίνδυνη και αυτό, λόγω κατασκευαστικού λάθους, την ύπαρξη του οποίου αναγνωρίζει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Η λωρίδα ταχείας εισόδου στον αυτοκινητόδρομο, την οποία υποχρεωτικά χρησιμοποιούν οι οδηγοί με προέλευση από τον Κόρνο, έχει μήκος μόλις 50 περίπου μέτρων. Ως εκ τούτου, δεν δίνεται η ευκαιρία στους οδηγούς που ήδη κρατάνε την αριστερή λωρίδα και κατευθύνονται προς τη Λευκωσία, να εισέλθουν στη δεξιά και να επιτρέψουν στους Κορνιώτες να εισέλθουν με ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με τον «Φ», σε μια περίπτωση φορτηγάκι προερχόμενο από τον Κόρνο επιχείρησε να εισέλθει στον αυτοκινητόδρομο την ώρα που στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητόδρομου διερχόταν φορτηγό.

Ο οδηγός του μεγάλου οχήματος, ήταν αδύνατο να εισέλθει στη δεξιά λωρίδα και έτσι να αφήσει ελεύθερη την αριστερή για το όχημα που προερχόταν από τον Κόρνο και αυτό επειδή η δεξιά λωρίδα ήταν ήδη κατειλημμένη από άλλο όχημα. Εάν επιχειρούσε να εισέλθει στη δεξιά λωρίδα θα συγκρουόταν μαζί του, γι’ αυτό και επέλεξε να παραμείνει στην αριστερή λωρίδα και έτσι το όχημα από τον Κόρνο, δεν μπορούσε να εισέλθει σε αυτήν.

Αποτέλεσμα ήταν το όχημα από τον Κόρνο, αφού εξάντλησε όλο το μήκος της λωρίδας ταχείας εισόδου στον αυτοκινητόδρομο, συνέχισε την πορεία του κάνοντας χρήση του ερίσματος, μέχρι τη στιγμή που επιτέλους απελευθερώθηκε η αριστερή λωρίδα και έτσι μπόρεσε να εισέλθει με ασφάλεια σε αυτήν.

Διαβάστε επίσης: ΛΕΜΕΣΟΣ: Έκρηξη βόμβας σε γνωστό κατάστημα- Έκλεισε λεωφόρος για έρευνες της Αστυνομίας