Επικρίσεις εναντίον Ακιντζί από εθνικιστικές οργανώσεις στα κατεχόμενα για τα επεισόδια στην Αφρίκα

Επικρίσεις εναντίον Ακιντζί από εθνικιστικές οργανώσεις στα κατεχόμενα για τα επεισόδια στην Αφρίκα

Δεκαπέντε οργανώσεις και σύνδεσμοι στα κατεχόμενα με επιστολή τους προς τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί εκφράζουν την άποψη ότι ενώ ενήργησε άμεσα προς τις «δυνάμεις ασφαλείας» όσον αφορά τα επεισόδια στην «Αφρίκα», ξέχασε τον λόγο – όπως γράφουν – που έγιναν τα επεισόδια και ζητούν να δικασθεί και η τ/κ εφημερίδα υποβληθεί σε έρευνα και τιμωρηθεί.

Οι οργανώσεις και οι σύνδεσμοι, όπως ο «σύνδεσμος ηρώων ΤΜΤ», ο «σύνδεσμος αναβίωσης των σκέψεων του Ραούφ Ντενκτάς», ο «σύνδεσμος Τούρκων προσφύγων» (σύνδεσμος εποίκων), το κέντρο ερευνών ανατολικής Μεσογείου, οι σύλλογοι των Τούρκων από το Χατάι, το Γκαζιαντέπ, την Μαλάτια κά, ζητούν από τον κ. Ακιντζί να διασκεδάσει τους ισχυρισμούς ότι ως «πρόεδρος» δεν συμπεριφέρθηκε αντικειμενικά σε αυτή την υπόθεση.

Οι 15 οργανώσεις και σύνδεσμοι επικρίνουν το δημοσίευμα της Αφρίκα που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις και επιμένοντας ότι και η εφημερίδα πρέπει να δικασθεί, ζητούν από τον Μουσταφά Ακιντζί να μείνει αμερόληπτος σε αυτό.

Υποστηρίζουν ότι με την τουρκική επιχείρηση «κλάδος ελαίας» (στον Αφρίν) άρχισε «να καθαρίζει μια πληγή που είχε γίνει γάγγραινα», εύχονται η στρατιωτική αυτή επιχείρηση να στεφθεί με επιτυχία και ισχυρίζονται ότι το πολυσυζητημένο δημοσίευμα της Αφρίκα δημιούργησε μίσος, κλόνισε την τιμή και προκάλεσε βαθιές πληγές στην εθνική συνείδηση.

Η Αφρίκα, προστίθεται στην επιστολή, δημοσιεύει προβοκατόρικες ειδήσεις εναντίον της «χώρας», του «λαού» και της «Τουρκίας».

Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης των 6 κατηγορουμένων στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας συνεχίζεται με τις αντεξετάσεις και τις καταθέσεις των εν λόγω ατόμων, ενώ οι εννιά επιπλέον που αναζητούνται από την «αστυνομία» για τα γεγονότα της 22ας Ιανουαρίου δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.