Εγκρίθηκε η νομική ενοποίηση των 18 Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων

Εγκρίθηκε η νομική ενοποίηση των 18 Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων

Τη νομική ενοποίηση των 18 Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΣΠΙ) ενέκρινε σήμερα η Ειδική Γενική Συνέλευση, σε μια κίνηση που χαρακτηρίζεται ως φυσιολογική εξέλιξη στην πορεία αναδιάρθρωσης του Συνεργατικού Κινήματος.

«Η νομική ενοποίηση αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη στη διαδικασία αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του Συνεργατικού Κινήματος, δεδομένης της λειτουργικής ενοποίησης των 18 ΣΠΙ και σημαντικών πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί σχετικά με την μεταφορά των περιουσιακών τους στοιχείων και του προσωπικού τους στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα», αναφέρει ανακοίνωση της ΣΚΤ.

Όπως σημειώνεται, η ενοποίηση αναμένεται να αυξήσει την αξία του Οργανισμού και να ενισχύσει την προσπάθειά του για διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης, το οποίο θα του επιτρέψει να γίνει πιο διάφανος, ανταγωνιστικός και ελκυστικός, ενόψει και της επικείμενης εισδοχής του στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, μέσω της οποίας θα καταστεί εφικτή η επαναφορά του Συνεργατισμού σε μια διευρυμένη και εγχώρια ιδιοκτησιακή βάση.

Τονίζεται ακόμη ότι «η νομική ενοποίηση δεν θα επηρεάσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τους πελάτες / μέλη του Συνεργατισμού, ενώ αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Οργανισμός, για περαιτέρω ισχυροποίηση του ισολογισμού του, αναβάθμιση των λειτουργιών του και βελτίωση και εμβάθυνση της σχέσης εμπιστοσύνης που διατηρεί με την πελατειακή του βάση».

«Μέσα από τη νομική ενοποίηση και όλες τις κεντροποιήσεις λειτουργιών που προηγήθηκαν», σημειώνεται, «ο Συνεργατισμός καθίσταται σταδιακά ένας ενιαίος, σύγχρονος, αποδοτικός και αποτελεσματικός Οργανισμός, ικανός να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας και να αναπτυχθεί μέσα στο νέο, έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Αναφέρεται τέλος ότι η ενοποίηση δημιουργεί επίσης νέες δυνατότητες στις προσπάθειες του Οργανισμού για καλύτερη και πιο παραγωγική αξιοποίηση του προσωπικού του, με παράλληλη διασφάλιση της συνέχισης εργοδότησής του, και για περαιτέρω ενίσχυση του ανθρωποκεντρικού του χαρακτήρα και της προσήλωσης και ευαισθησίας του στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών του τόπου.


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.