Περίπου 9 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου το 2016

Περίπου 9 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου το 2016

Περίπου εννέα εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου κατά τη διάρκεια του 2016, σχεδόν 1,3 εκατομμύρια περισσότεροι από το 2015, με τις σημαντικότερες αυξήσεις να καταγράφονται από τις αγορές της Ρωσίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Σε δελτίο Τύπου της Hermes Airports αναφέρεται ότι «τα επίσημα στοιχεία της Hermes για το 2016 καταγράφουν «σημαντική αύξηση του αριθμού επιβατών και περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου, μέσω της δραστηριοποίησης νέων αεροπορικών εταιρειών και της εισαγωγής νέων δρομολογίων».

Προστίθεται ότι «το 2016 διακινήθηκαν συνολικά 8,974,163 επιβάτες (1,365,000 επιβάτες περισσότεροι από το 2015), καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 18%. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας καταγράφηκε αύξηση 24,5% και στο αεροδρόμιο Πάφου 2,6%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Hermes Airports, οι σημαντικότερες αυξήσεις καταγράφηκαν από τις αγορές της Ρωσίας (+47%), του Ηνωμένου Βασιλείου (+13%), της Ελλάδας (+14.5%) και του Ισραήλ (+47%)».

Επιπλέον, συνεχίζει το δελτίο Τύπου «το δίκτυο των κυπριακών αεροδρομίων εμπλουτίστηκε με τη δραστηριοποίηση 11 νέων αεροπορικών εταιρειών και την εισαγωγή συνολικά 21 νέων δρομολογίων, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη συνδεσιμότητα του νησιού. Οι νέες εταιρείες, Cobalt Air, Pobeda, TUS Airways, Ellinair, Air Berlin, Azur Air, Yan Air, Wind Rose, Alitalia και Israir, μετέφεραν γύρω στις 428 χιλιάδες επιβάτες, ενώ η αύξηση των πτήσεων σε υφιστάμενα δρομολόγια είχε ως αποτέλεσμα αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 919 χιλιάδες επιβάτες».

Η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου ανέφερε ότι «το 2016 έκλεισε με τους καλύτερους οιωνούς. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στον τουρισμό της Κύπρου».

Ανέφερε ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα «δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και πως οι συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλει η Hermes καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι σε θέματα τουρισμού πρέπει να συνεχιστούν και ενταθούν».

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η κ. Καλογήρου εκτίμησε ότι η ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχιστεί και κατά το 2017.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.