Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ: «Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι από την πληρότητα»

Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ: «Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι από την πληρότητα»

Οι ξενοδόχοι αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται αρκετά ικανοποιημένοι με τις πληρότητες που υπάρχουν στα ξενοδοχεία τους, εκτιμά ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Χάρης Λοϊζίδης.

"Ακριβείς πληρότητες δεν μπορούν να δοθούν γιατί αυτή τη στιγμή είναι Αύγουστος, τα πράγματα τρέχουν αλλά γενικά είμαστε ευχαριστημένοι διότι είναι πολύ υψηλές οι πληρότητες για αυτή την περίοδο", είπε ο κ. Λοϊζίδης απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ.

Πρόσθεσε ότι οι επόμενοι μήνες, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος προχωρούν κανονικά και εξακολουθούν να είναι υψηλές οι πληρότητες.

Για τη χειμερινή περίοδο, ανέφερε, φαίνεται ότι ο Νοέμβριος εξακολουθεί να είναι αρκετά καλός αλλά για πέραν Νοεμβρίου θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα λίγο.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν θέσεις για Κύπριους, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι "πιστεύω ότι τα μηνύματα που παίρνω από όλες τις επαρχίες, είναι ότι υπάρχουν δωμάτια της τελευταίας στιγμής, μεμονωμένα φυσικά".

Υπάρχουν πάντα και τα ορεινά θέρετρα, σημείωσε, τα οποία εξακολουθούν να είναι ο φτωχός συγγενής του τουρισμού - δυστυχώς είναι πολύ πίσω οι κρατήσεις στα ορεινά θέρετρα.

Ανέφερε επίσης ότι το πρόγραμμα επιχορηγημένων διακοπών από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις βοηθά πάρα πολύ τα ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων και γενικότερα τον αγροτουρισμό και είναι ένα σημαντικό εργαλείο.

Αλλά, σημείωσε, δεν είναι αρκετό από μόνο του να δημιουργήσει ψηλές πληρότητες για μακρά περίοδο.
Εκφράζοντας την πεποίθηση για τη συνέχιση του εξαιρετικού ρεύματος τουριστών και φέτος προς την Κύπρο, ο κ. Λοϊζίδης προέτρεψε όπως "συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, να μην κάνουμε λάθος".

Μέχρι στιγμής πάμε καλά, αλλά τα πράγματα μπορούν εύκολα να αλλάξουν αν αρχίσουμε να κάνουμε λάθη του παρελθόντος, συμπλήρωσε.

Στις δηλώσεις του ο κ. Λοϊζίδης αναφέρθηκε και σε ένα μούδιασμα, που παρατηρήθηκε τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες όσον αφορά τη ροή Ρώσων τουριστών προς την Κύπρο, το οποίο θα είναι παροδικό, όπως είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης, "παρατηρήθηκε ένα μούδιασμα από τη ρωσική αγορά τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, το οποίο αποδίδουμε κυρίως στο ότι έχει απολέσει αξία το ρούβλι ενώ φαίνεται ότι έχει ανοίξει ξανά η Τουρκία για τους Ρώσους".

Ιδιαίτερα αισθητό, σημείωσε, είναι το φαινόμενο αυτό είναι στα ξενοδοχεία που έχουν αρκετή συνεργασία με ρωσικές εταιρείες.

Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, είπε ότι "η απώλεια δεν είναι τεράστιοι αριθμοί, απλώς ήταν ένα μούδιασμα καμιά δεκαπενταριά ημέρες που οι κρατήσεις που έρχονταν δεν ήταν με τον ίδιο ρυθμό που έρχονταν προηγουμένως".

Θεωρώ, συνέχισε, ότι πρέπει να είναι παροδικό λόγω του ότι συνέπεσε με την πτώση του ρουβλιού και ότι ταυτόχρονα ξαναμπήκαν οι Τούρκοι μέσα στο παιγνίδι με δυνατές προσφορές γιατί είχαν τεράστια προβλήματα.

ΚΥΠΕ