ΝΤΡΟΠΗ! Πετσόκοψαν την κρατική χορηγία για τους παραπληγικούς - Τι απάντησε η Ζέτα Αιμιλιανίδου

ΝΤΡΟΠΗ! Πετσόκοψαν την κρατική χορηγία για τους παραπληγικούς - Τι απάντησε η Ζέτα Αιμιλιανίδου

Με πολύ σκληρή γλώσσα απάντησε η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου στην κουτσουρεμένη κρατική χορηγία, που οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ενέκριναν για την υπηρεσία Κοινωνικής Λειτουργού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η επιστολή που η ΟΠΑΚ απέστειλε στις ΥΚΕ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Υπουργού Εργασίας, η οποία παρενέβη διαβεβαιώνοντας τους παραπληγικούς ότι η απόφαση θα αναθεωρηθεί και η κρατική χορηγία πτος την Οργάνωσή τους θα αυξηθεί.

Η ΟΠΑΚ, η οποία καταγράφει τα έξοδα για την εν λόγω υπηρεσία, που φθάνουν τις €32.200, τονίζει σε επιστολή της προς τη διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας ότι οι €12.000, που προσφέρει το κράτος, οδηγούν παραπληγικούς και τετραπληγικούς στον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ υπογραμμίζει ότι η υπηρεσία κοινωνικής λειτουργού καλύπτει το κενό, που το κράτος παρουσιάζει σε αυτόν τον τομέα.

«Η απόφασή σας για μείωση της χορηγίας προς την Οργάνωσή μας για κάλυψη του κόστους αυτής της υπηρεσίας δείχνει την έλλειψη εκτίμησης, εκ μέρους σας, της σημαντικότητας αυτής της υπηρεσίας», αναφέρει η ΟΠΑΚ και εξηγεί:

«Η κοινωνική μας λειτουργός επισκέπτεται τα μέλη μας, άτομα παραπληγικά και τετραπληγικά, στο κέντρο αποκατάστασης του νοσοκομείου Λευκωσίας και κατ' οίκον, τόσο σαν μέρος της αποκατάστασής τους για επανένταξη στην κοινωνία, αλλά και για υποστήριξή τους μετά για κοινωνική ενσωμάτωση και συμμετοχή. Σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο».

Η ΟΠΑΚ υποστηρίζει ότι τα μέλη της δέχονται επισκέψεις από λειτουργούς των ΥΚΕ «σπάνια ή καθόλου» και απευθυνόμενη προς τη διευθύντρια των ΥΚΕ αναφέρει:

«Αντικαθιστούμε σε μεγάλο βαθμό τις ελλιπείς υπηρεσίες, που προσφέρετε σαν Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και εύλογα θεωρούμε κρίσιμης σημασίας τη συνέχιση αυτής της υπηρεσίας. Διερωτώμαστε αν αυτό σας ενοχλεί τελικά και προτιμάτε τα παραπληγικά και τετραπληγικά άτομα να μην έχουν καθόλου υποστήριξη από κοινωνική λειτουργό. Όπως πρέπει να γνωρίζετε, τα παραπληγικά και τετραπληγικά άτομα λόγω της αναπηρίας τους είναι από τις ομάδες, που αντιμετωπίζουν στον μεγαλύτερο βαθμό τον κοινωνικό αποκλεισμό».


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.