Συναγερμός από τη γρίπη των πουλερικών- Ποια μέτρα πρέπει να λάβετε στην Κύπρο

Συναγερμός από τη γρίπη των πουλερικών- Ποια μέτρα πρέπει να λάβετε στην Κύπρο

Κρούσματα της γρίπης των πουλερικών έχουν ήδη παρατηρηθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Κύπριοι καλούνται να πάρουν τα μέτρα τους.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

Με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα περιστατικών υψηλής παθογονικότητας Γρίπης των Πτηνών (Η5Ν8), που παρατηρήθηκαν τελευταία σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας ,Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ενημερώνουν τους κατόχους οικόσιτων πουλερικών πως οφείλουν να περιορίσουν τα πτηνά τους σε κλειστούς καλυμμένους χώρους. Αυτό αφορά ιδιαίτερα τις κοινότητες που γειτνιάζουν με υδροβιότοπους.

Απαγορεύεται αυστηρώς η παροχή τροφής και νερού σε εξωτερικούς χώρους και πρέπει να αποφεύγεται η χορήγηση και διάθεση τροφής κατά τρόπο που θα ενεθάρρυνε την ευκαιρία διατροφής άγριων πτηνών από την τροφή που αφήνεται για τα οικόσιτα εκτρεφόμενα πτηνά.

Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης παρατηρήσει αυξημένη νοσηρότητα ή/και θνησιμότητα των πουλερικών οι οποίες εγείρουν υποψία περιστατικού της νόσου, υποχρεούται, με βάση τον Περί της Υγείας των Ζώων Νόμο, να ενημερώσει άμεσα τον Επαρχιακό Κτηνιατρικό Λειτουργό της επαρχίας στην οποία ανήκει ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, για την υποψία καλώντας τους πιο κάτω αριθμούς τηλεφώνου, αναλόγως της επαρχίας.

• Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Λευκωσίας, τηλ.: 22 805241
• Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Λάρνακας, τηλ.: 24 821275
• Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Αμμοχώστου, τηλ.: 24 824555
• Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Λεμεσού, τηλ.: 25 819512
• Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Πάφου, τηλ.: 26 821261


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.