ΚΥΠΡΟΣ 2017 - ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ και ΑΠΟΓΝΩΣΗ στα δημόσια Νοσοκομεία: «Οι προσευχές σας μας είναι χρήσιμες»

ΚΥΠΡΟΣ 2017 - ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ και ΑΠΟΓΝΩΣΗ στα δημόσια Νοσοκομεία: «Οι προσευχές σας μας είναι χρήσιμες»

Η απελπισία και η απόγνωση άρχισε να καταλαμβάνει τους γιατρούς του δημοσίου.

Η υπερπληρότητα των θαλάμων οδηγεί καθημερινά σε απίστευτη ταλαιπωρία και σε κάποιες περιπτώσεις και σε κίνδυνο τους ασθενείς. Χθες το μεσημέρι, το νοσοκομείο της Λεμεσού κατέγραφε πληρότητα 100% στο παθολογικό και το πνευμονολογικό τμήμα με ασθενείς στη διασπορά, ενώ όλα τα υπόλοιπα τμήματα πλην του παιδιατρικού και της κλινικής ψυχικής υγείας λειτουργούσαν με ελάχιστες ελεύθερες κλίνες.

Λίγο καλύτερα αλλά εξίσου επικίνδυνη ήταν το μεσημέρι χθες και η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λευκωσίας το οποίο είχε γενική πληρότητα 90% με το παθολογικό, πνευμονολογικό, καρδιολογικό τμήμα και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να διαθέτουν πολύ μικρό αριθμό ελεύθερων κλινών.

Η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα κρατικά νοσηλευτήρια και κυρίως στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε ένα γραπτό μήνυμα, μια κραυγή αγωνίας ενός γιατρού που βρισκόταν στο καθήκον το βράδυ της Κυριακής στο νοσηλευτήριο της Λεμεσού:

«Έκλεισε το νοσοκομείο λόγω κοσμοσυρροής και κάνουμε γύρο με την ....... (δεύτερη γιατρό που βρισκόταν στο καθήκον), για να φύγουν άρρωστοι. Δεν βρήκαμε κανένα και όλα τα άλλα νοσοκομεία είναι πλήρη. ».

Πηγή: Εφημερίδα Φιλελεύθερος


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.