Πώς να «νικήσετε» το στρες και την κόπωση της καθημερινότητας

Πώς να «νικήσετε» το στρες και την κόπωση της καθημερινότητας
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Έχει αποδειχθεί ότι οι έντονοι ρυθμοί του σύγχρονου τρόπου ζωής έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία μας. Στρες, άγχος, κούραση, κακή διατροφή, έλλειψη ύπνου βλάπτουν μέρα με τη μέρα την υγεία μας, συμβάλλοντας στη μείωση της αποδοτικότητάς μας και καταστρέφοντας τις άμυνες του οργανισμού μας.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη υγιεινή δίαιτα
Μπορούμε να «θωρακίσουμε» τον οργανισμό μας, κάνοντας μια υγιεινή διατροφή, ωστόσο, η εξαντλητική καθημερινότητά μας δεν μας επιτρέπει συχνά να δημιουργήσουμε και κυρίως να ακολουθήσουμε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο.


Πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται στις «υπερτροφές». Αν και τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής δεν μπορούν να υποκαταστήσουν μια ισορροπημένη υγιεινή δίαιτα, ωστόσο, έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας και μπορούν να μας δώσουν όλα εκείνα τα θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της καθημερινότητας.


Πράγματι, οι «υπερτροφές» αποκαλούνται «θαύματα της φύσης» καθώς υπόσχονται περισσότερη φυσική ενέργεια, μεγαλύτερη ζωτικότητα, ευεξία, αύξηση της ερωτικής διάθεσης, διατήρηση της νεανικότητας και βελτίωση της υγείας. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις οι ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία είναι ευθέως συγκρίσιμες με εκείνες πολλών φαρμάκων, χωρίς όμως τις παρενέργειές τους, αφού πρόκειται για εντελώς φυσικές τροφές.

Κι αν δεν το γνωρίζατε, αξίζει να μάθετε ότι σε κάθε «υπερτροφή» υπάρχουν 100 έως 200 πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία υψηλής βιοδιαθεσιμότητας, ανάμεσα στα οποία και κάποια δυσεύρετα στα συνήθη τρόφιμα. Επομένως, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε άτομα με δραστήρια ζωή, που κουράζονται πολύ, έχουν μειωμένη ενέργεια ή νιώθουν εξασθενημένα.
Μια «υπερτροφή» η οποία έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού είναι η σπιρουλίνα. Το πράσινο, «θαυματουργό» αυτό φύκι, τα ευεργετικά μυστικά του οποίου γνώριζαν καλά πριν από αιώνες οι Αζτέκοι και Μάγια μπορεί να γίνει σύμμαχός μας στην προσπάθεια να προστατέψουμε το σώμα μας, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, από τις αρνητικές επιδράσεις του «τοξικού» πολλές φορές σύγχρονου τρόπου ζωής.


Η σπιρουλίνα της Superfoods είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πλήρεις και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες. Αποτελεί πηγή βιοχημικού οργανικού σιδήρου και ως τροφή, δεν είναι καθόλου τοξική.


Είναι 58 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ωμό σπανάκι και 28 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ήπαρ του ωμού βοδινού. Επίσης, είναι τρεις φορές πιο πλούσια πηγή βιταμίνης Ε σε σύγκριση με το σπόρο του σιτάλευρου και η βιολογική της αξία είναι 49% μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της συνθετικής βιταμίνης Ε.


Επιπλέον, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, τα συστατικά της έχουν υψηλή βιοδιαθεσιμότητα, αφομοιώνονται δηλαδή και αξιοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον οργανισμό μας, συμβάλλοντας στη θρέψη και τη διατήρησή σε καλή λειτουργική κατάσταση ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.