Συνομιλίες Κυπριακό: Νέα συνάντηση των ηγετών μετά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου

Συνομιλίες Κυπριακό: Νέα συνάντηση των ηγετών μετά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου

Επανέρχονται το απόγευμα της Τρίτης, σε νέα συνάντηση οι ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ενώ το πρωί θα προηγηθεί συνάντηση των διαπραγματευτών.

Οι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί αναμένεται ότι θα συναντηθούν στις 9.00πμ για την προετοιμασία της συνάντησης των ηγετών, που είναι προγραμματισμένη για τις 6.30μμ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των ηγετών μετά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου, κατά το οποίο αποφασίστηκε η επανέναρξη των συνομιλιών μετά τις συνομιλίες στο Μον Πελεράν με εντατικοποιημένη μορφή επί όλων των κεφαλαίων, με διασταυρούμενη διαπραγμάτευση.

Τη Δευτέρα, πάντως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Κίνας, εξέφρασε τη θέση ότι «τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να είναι παρόντα» στη διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό, ενώ είπε ότι η Κύπρος βασίζεται στην παρουσία και στη στήριξη της Κίνας στην εν λόγω διάσκεψη.

Σημειώνεται επισης ότι στις 6.00 μμ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό, με τον Ειδικό Απεσταλμένο και Συντονιστή Αρμόδιο για διεθνή ενεργειακά θέματα του ΥΠΕΞ Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Amos Hochstein


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ