Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Κανένας λόγος παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο μετά τη λύση»

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Κανένας λόγος παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο μετά τη λύση»

Εάν θέλει η Άγκυρα το Κυπριακό μπορεί να επιλυθεί, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και ότι αν η Τουρκία έχει τη βούληση, υπάρχει και η ευκαιρία.

Mιλώντας στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» της ΕΡΤ, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι ελπίζει να γίνουν αποδεκτές και οι ευαισθησίες της ελληνοκυπριακής πλευράς, ενώ όσον αφορά στο θέμα των Eγγυήσεων και της Aσφάλειας σημείωσε ότι δεν βλέπει μετά τη λύση να υπάρχει λόγος παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων.

«Επομένως μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο που απαιτείται, θα πρέπει τα τουρκικά στρατεύματα να αποχωρήσουν για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν βλέπει πώς, ύστερα από 42 χρόνια, μπορεί κάποιος να λέει ότι κάποιοι βιάζονται και κάποιοι δεν βιάζονται, προσθέτοντας ότι αυτοί που πάντα ήθελαν το ταχύτερο δυνατό τη λύση ήταν οι Ελληνοκύπριοι και «μακάρι να μην υπήρχε η τουρκική αδιαλλαξία και να φτάναμε στη λύση το νωρίτερο δυνατόν».

Ανέφερε, ακόμα, ότι ο χρόνος επιδρά αρνητικά και «ο λόγος είναι ότι δημιουργούνται τετελεσμένα, που είναι μη αναστρέψιμα και συνεπώς, κάθε φορά που διαπραγματευόμαστε αντιμετωπίζουμε νέα δεδομένα, που δεν βοηθούν στην επίτευξη μίας λύσης που θα ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες και ανησυχίες, αλλά και στις διεκδικήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Πηγή: ΚΥΠΕ


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.