Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Βάρβαρη η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη» - Τι έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων

Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Βάρβαρη η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη» - Τι έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, υπέγραψε την Παρασκευή το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, το οποίο ανοίχθηκε στην Πρεσβεία της Ρωσίας, στη Λευκωσία.

Σε δήλωσή του προς τα ΜΜΕ μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η κατάσταση που επικρατεί ευρύτερα στον κόσμο, η ανασφάλεια, είτε πρόκειται περί κρατών είτε πρόκειται περί πολιτών, είναι χωρίς προηγούμενο.

«Εχω εκφράσει και δια ζώσης προς τον κ. Πρέσβη -όπως είχαμε πράξει και προς τη ρωσική Κυβέρνηση- τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τη βάρβαρη δολοφονία ενός καθόλα καταξιωμένου Πρέσβη», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι αυτό που θα πρέπει μετά από ετούτο το στυγερό έγκλημα να απασχολήσει όλους ευρύτερα, είναι πάταξη της τρομοκρατίας με αποφασιστικό τρόπο.

Το μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη

«Η κατάσταση που επικρατεί ευρύτερα στον κόσμο, η ανασφάλεια, είτε πρόκειται περί κρατών είτε πρόκειται περί πολιτών, είναι χωρίς προηγούμενο, είναι μια κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη και όχι μόνο. Η περιοχή μας δυστυχώς, η γειτονιά μας αν θέλετε, υποφέρει από ανάλογες συνθήκες και εύχομαι η συνεργασία των κρατών, όλων όσων εμπλέκονται, να συμβάλει έτσι ώστε επιτέλους με ριζοσπαστικό τρόπο να καταπολεμηθεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε ότι «είναι με βαθιά θλίψη και μεγάλο συγκλονισμό, που έλαβα τα νέα της βάναυσης δολοφονίας του Πρέσβη Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα. Σε αυτές τις οδυνηρές ώρες, οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους αγαπημένους του θύματος στους οποίους εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας».

Πρόσθεσε στο μήνυμά του ότι η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει με βδελυγμία τέτοιες ειδεχθείς πράξεις και στέκεται απόλυτα αλληλέγγυα με τη Ρωσία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

«Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζω στην Κυβέρνηση και το λαό της Ρωσίας τη βαθύτατη μας συμπάθεια», καταλήγει το μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ