ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Κακό σημάδι η απουσία Ερντογάν από τη Γενεύη-Τι εκτιμούν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Κακό σημάδι η απουσία Ερντογάν από τη Γενεύη-Τι εκτιμούν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου

Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρουν ότι δεν θα είναι καλή εξέλιξη η μη συμμετοχή του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

Η Μιλλιέτ, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, αναφέρει πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης φέρεται να είπε στον Τούρκο Πρόεδρο ότι «θα ήταν καλά αν συμμετείχατε εσείς στη διάσκεψη». Η Μιλλιέτ εκτιμά ακόμη ότι εξαιτίας του Εθνικού Συμβουλίου της ελληνοκυπριακής πλευράς, προκλήθηκε χθες κρίση κατά τη συζήτηση στο Περιουσιακό.

«Οι Ελληνοκύπριοι παίζουν μια τον καλό αστυνομικό και μια τον κακό», σύμφωνα με διπλωμάτη που επικαλείται η εφημερίδα. Η Μιλλιέτ, μάλιστα, λέει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί αντέδρασε και στη συμμετοχή των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διεθνή διάσκεψη, λέγοντας «τι δουλειά έχει η Κίνα στην Κύπρο;».

Η Χουριέτ αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών στο Περιουσιακό και τον διαμοιρασμό της εξουσίας. Μάλιστα, αρθρογράφοι της εφημερίδας σχολιάζουν ότι λύση μπορεί να υπάρξει μόνο στο πλαίσιο της πολιτικής ισότητας, κάτι που είναι χρόνια θέση της τουρκικής πλευράς.

Η Χουριέτ Ντέιλι Νιους σχολιάζει ότι η Τουρκία άφησε τα χέρια του Τουρκοκύπριου ηγέτη ελεύθερα, ωστόσο εκτιμά ότι αν ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν πάει στη Γενεύη δεν είναι καλό σημάδι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Ερντογάν και Τσίπρας μπορούν να καταλήξουν σε μια φόρμουλα με μειωμένο αριθμό Τούρκων στρατιωτών στο νησί για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να προβλέπεται επανεξέταση.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.