Διπλωματικός οργασμός στη Γενεύη: Ενημέρωση & παρασκήνιο για την κατάθεση χαρτών - Όλες οι εξελίξεις

Διπλωματικός οργασμός στη Γενεύη: Ενημέρωση & παρασκήνιο για την κατάθεση χαρτών - Όλες οι εξελίξεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συναντήσεις Αναστασιάδη - Ακιντζί - Έιντε και Μαυρογιάννη - Ναμί. Το Εθνικό Συμβούλιο ενημερώνει ο Ελληνοκύπριος εμπειρογνώμονας σχετικά με τους χάρτες.

Επιμέλεια: Δημήτρης Σκρίμπας

Μετά την ανταλλαγή των χαρτών για το Εδαφικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, οι χάρτες θα ελεγχθούν από τους εμπειρογνώμονες των δυο πλευρών για να διαπιστωθεί εάν αντικατοπτρίζουν τα δεδομένα που συμφωνήθηκαν ή θα συμφωνηθούν από τη συζήτηση και ακολούθως θα δοθούν στον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, για να φυλαχθούν, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Η ίδια πηγή επισήμανε πως «κανένας δεν αναφέρθηκε σε όσα το (πρακτορείο ειδήσεων) “Αναντολού” μεταδίδει, σε σχέση με το πού θα κρατηθούν οι χάρτες από τα Ηνωμένα Έθνη».

Εντωμεταξύ, στην κατ' ιδίαν συνάντηση του Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί, που ξεκίνησε γύρω στις 9:15 τοπική ώρα στο Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αναμένεται να καθοριστεί η σειρά συζήτησης των θεμάτων που βρίσκονται στη σημερινή ατζέντα των ηγετών, στο πλαίσιο των συνομιλιών τους για το Κυπριακό.

Αυτή την ώρα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που βρίσκονται στη Γενεύη ενημερώνονται από τον αναπληρωτή Πρώτο Κτηματολογικό Λειτουργό, εμπειρογνώμονα της ελληνοκυπριακής πλευράς για το Εδαφικό, Ανδρέα Χατζηράφτη, σχετικά με τους χάρτες που ετοίμασε η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Προηγουμένως, ο κ. Χατζηράφτης ενημέρωσε για τους χάρτες και τη διαπραγματευτική ομάδα της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Σημειώνεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται και η συνάντηση μεταξύ των διαπραγματευτών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, οι οποίοι συζητούν την πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς όσον αφορά σε συγκεκριμένο αριθμό διαφωνιών που υπήρξαν στο κεφάλαιο της Διακυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Δεν δεσμεύεται με τίποτα ο Ακιντζί! Εν κρυπτώ οι χάρτες - Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.