ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:Φωνές και ένταση στο Εθνικό μεταξύ Αβέρωφ–Περδίκη και Αναστασιάδη-Πως ξεκίνησε ο καυγάς

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:Φωνές και ένταση στο Εθνικό μεταξύ Αβέρωφ–Περδίκη και Αναστασιάδη-Πως ξεκίνησε ο καυγάς

Ο Αβέρωφ το ξεκίνησε, ο Περδίκης το συνέχισε και ο Πρόεδρος το έληξε. Όλο το παρασκήνιο πίσω από τον καυγά ΠτΔ και Γιώργου Περδίκη.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Το παρασκήνιο πίσω από την ένταση που προκλήθηκε την Τρίτη (10/1) μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και Γιώργου Περδίκη σχετικά με τη διαρροή των εγγράφων.

Ένταση και φωνές σημειώθηκαν στην συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου την Τρίτη (10/1) με αφορμή την διαρροή εγγράφων που περιέγραφε τις διαφωνίες με την Τουρκοκυπριακή πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.com.cy, η συνεδρία που συνεκλήθει τα μεσάνυχτα της Τρίτης, βρήκε τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη εξοργισμένο σχετικά με την διαρροή.

Τότε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και εν μέσω διαφωνιών και έντονου διαλόγου αναφέρθηκε στα «τουίτς» του Γιώργου Περδίκη με αποτέλεσμα να σημειωθεί περεταίρω ένταση.

Έπειτα, ο Γιώργος Περδίκης, άρπαξε το διαβατήριο του και το έριξε πάνω στο τραπέζι μπροστά από τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας του πως «αν δεν με θέλετε κ. Πρόεδρε μπορώ να φύγω».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος, έριξε πίσω στον κ. Περδίκη, με τον ίδιο τρόπο το διαβατήριο του, ζητώντας τόσο από τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και από τον κ. Περδίκη, αλλά και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την διαρροή, υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση από αρχηγό κόμματος, ούτως ώστε τα έγγραφα να δίνονται εντός της αίθουσας για ανάγνωση και μετά να επιστρέφονται, κάτι που όμως δεν εισακούστηκε.

Να σημειώσουμε παράλληλα, πως το συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο διέρρευσε δόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και ενώ βρίσκονταν στα δωμάτια τους, αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί έντονος διάλογος για κακή ενημέρωση εκ μέρους της κυβέρνησης.


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.