Ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιου επιπέδου η Κύπρος, είπε ο Υπ. Μεταφορών

Ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιου επιπέδου η Κύπρος, είπε ο Υπ. Μεταφορών

Η Κύπρος αποτελεί ένα ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιου επιπέδου, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, σε ομιλία του στην ετήσια εκδήλωση «Ημέρας Ναυτιλίας Frederick», που διοργανώνεται από το πανεπιστήμιο Frederick.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η εμπορική ναυτιλία είναι ένας τομέας «για τον οποίο είμαστε πολύ περήφανοι” και ότι βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της χώρας.

Πρόσθεσε ότι το κυπριακό νηολόγιο κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων διεθνώς και η Κύπρος έχει τον τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ χαρακτηρίζεται από υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

«Η Κύπρος όμως δεν είναι μόνο σημαία. Η Κύπρος είναι επίσης ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο», ανέφερε, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής σημαίας.

Αναφερόμενος στην ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε ότι φέρνει νέες προκλήσεις για την κυπριακή ναυτιλία και εξέφρασε τη θέση ότι η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό Ενεργειακό Κέντρο στη Μεσόγειο.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η εισαγωγή ναυτιλιακών σπουδών στα κυπριακά πανεπιστήμια είναι πολύ σημαντικό βήμα καθώς έτσι ο τομέας θα εμπλουτιστεί με υψηλής ποιότητας ναυτιλιακή εκπαίδευση.

‘Στόχος μας είναι να καταστούμε σταδιακά κόμβος ναυτικής εκπαίδευσης στη Μεσόγειο», κατέληξε.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.