Διαπραγμάτευση από μηδενική βάση ζήτησε ο Β. Λεβέντης, στη συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα

Διαπραγμάτευση από μηδενική βάση ζήτησε ο Β. Λεβέντης, στη συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα

Λανθασμένη χαρακτήρισε την επιλογή να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στη βάση της αποδοχής της σύνθετης ονομασίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Στη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Λεβέντης δήλωσε αντίθετος στη σύνθετη ονομασία της πΓΔΜ, επειδή περιέχει τον όρο «Μακεδονία», και διευκρίνισε ότι η συγκατάθεση που ο ίδιος δίνει είναι για την ονομασία «Σκόπια».

«Μη δώσεις το όνομα Μακεδονία γιατί επάνω σε αυτό έχει χυθεί αίμα», είπε ο κ. Λεβέντης στον Έλληνα πρωθυπουργό, καλώντας τον να μην αναλάβει ένα στίγμα που θα τον συνοδεύει για πάντα.

Στις δηλώσεις του, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση. Όπως υποστήριξε, η διαπραγμάτευση θα πρέπει να συνοδευτεί από οικονομικές συμφωνίες και όρους που να δημιουργούν ασφάλεια στην πΓΔΜ, αλλά χωρίς αποδοχή της σύνθετης ονομασίας.

Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι ο ίδιος είναι σφόδρα αντίθετος με μια ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Macedonia», και υποστήριξε πως εάν η κυβέρνηση διαπραγματευτεί από μηδενική βάση τότε «όλος ο λαός θα στηρίξει τον πρωθυπουργό. Μαζί και εγώ».