Κύπριοι της Βρετανίας καλούν τη Μέι να θίξει το Κυπριακό στις συνομιλίες με Τραμπ

Κύπριοι της Βρετανίας καλούν τη Μέι να θίξει το Κυπριακό στις συνομιλίες με Τραμπ

Επιστολή προς την Τερέζα Μέι με την οποία την καλούν να συμπεριλάβει το Κυπριακό στις συνομιλίες της με τον Ντόναλντ Τραμπ, απηύθυναν 11 Κύπριοι πρόσφυγες της Βρετανίας.

«Μετά από 44 χρόνια πρέπει όλοι να εργαζόμαστε και να φιλοδοξούμε να πετύχουμε μία δίκαιη και βιώσιμη συνολική λύση, που θα επανενώνει την Κύπρο και τον λαό της σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό ευρωπαϊκό κράτος, διαφυλάσσοντας τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων», αναφέρουν στην επιστολή τους οι συνυπογράφοντες.

Προσθέτουν: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η καλύτερη εγγύηση για μια επανενωμένη Κύπρο και όλους τους πολίτες της μέσα στην ΕΕ είναι μία λύση που συνάδει πλήρως με το δίκαιο της ΕΕ, τις αξίες και τις αρχές της, χωρίς οποιουσδήποτε εγγυητές και ξένα στρατεύματα».

Διαβάστε επίσης: Μάθετε πότε πρέπει να καταβάλλεται τη δόση φορολογίας

Η Κύπρος, σημειώνουν, »μπορεί να γίνει μία πατρίδα ειρηνικής συνύπαρξης και ένα λαμπρό παράδειγμα με ευημερία της εθνοτικής, πολιτιστικής, θρησκευτικής και γλωσσολογικής συνεργασίας».

Καταλήγουν ότι ως Βρετανοί πολίτες κατανοούν τη σημασία της συνάντησης με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τις διεθνείς και διμερείς σχέσεις, αλλά προτρέπουν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να εγείρει επίσης το κυπριακό ζήτημα.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Ανανέωση τριμηνιαίων και εξαμηνιαίων αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2018

Η επιστολή υπογράφεται από τους κ. Δώρο Παρτασίδη, Αντώνη Σαββίδη, Ανδρέα Ταμπουρίδη, Λεωνίδα Λεωνίδου, Γιώργο Πίππα, Νίκο Σαββίδη, Τάσο Πογιατζή, Σεραφείμ Διάκου, Γιάννη Κούβαρο, Σπύρο Νεοφύτου και τη κα Στέλλα Δινένη.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε σε οκτώ φιλοκύπριους Συντηρητικούς βουλευτές.

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο πατώντας εδώ!