Ο Ισραηλινός ΥΠAΜ χαρακτηρίζει 'μάταιη' κάθε διαπραγμάτευση με τους Παλαιστίνιους

Ο Ισραηλινός ΥΠAΜ χαρακτηρίζει 'μάταιη' κάθε διαπραγμάτευση με τους Παλαιστίνιους

"Μάταιη" χαρακτήρισε ο Υπουργός `Αμυνας του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους Παλαιστίνιους για τη Γάζα ή για την κατεχόμενη Δυτική Οχθη, εκτιμώντας ότι η χώρα του θα πρέπει να ενεργήσει μονομερώς.

Εδώ και εβδομάδες ο ΟΗΕ και η Αίγυπτος προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια βιώσιμη εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, της οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

"Είμαι ενήμερος για όλες τις διαπραγματεύσεις, γνωρίζω όλους τους μεσολαβητές και ό,τι συμβαίνει", είπε ο Λίμπερμαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ιερουσαλήμ.

"Οι διαπραγματεύσεις αυτές, είτε αφορούν τη Ραμάλα είτε τη Γάζα, δεν θα μας οδηγήσουν πουθενά", πρόσθεσε. "Ολες οι διαπραγματεύσεις μας οδήγησαν σε αδιέξοδο, επομένως στο παλαιστινιακό ζήτημα, σε ό,τι αφορά τη Ραμάλα και τη Γάζα, θα πρέπει να ενεργήσουμε μονομερώς και να καθορίσουμε την πραγματικότητα μονομερώς, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς", εκτίμησε.

Ο Λίμπερμαν επανέλαβε ότι αν ηρεμήσει η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιτρέψει περισσότερες συναλλαγές με τον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος εδώ και μια δεκαετία βρίσκεται υπό αποκλεισμό.

Πηγη ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για τον Κόσμο ΕΔΩ!