Μυρίζει «μπαρούτι» στη Μαύρη Θάλασσα: Συνελήφθησαν Ουκρανοί ναύτες - Στα «όπλα» η Ουκρανία (VIDEO)

Μυρίζει «μπαρούτι» στη Μαύρη Θάλασσα: Συνελήφθησαν Ουκρανοί ναύτες - Στα «όπλα» η Ουκρανία (VIDEO)

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Μαύρη Θάλασσα - Η ρωσική αρκούδα «βρυχάται» ξανά στην Κριμαία - Τραυματίες τρεις από τους συλληφθέντες - Κήρυξη στρατιωτικού νόμου για 60 ημέρες υπέγραψε ο Ποροσένκο

Κάθε άλλο παρά αποκλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, μετά το χθεσινό θερμό επεισόδιο.

Νέες αποκαλύψεις – «φωτιά» είδαν μάλιστα το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας πως ο ήχος από τα «τύμπανα πολέμου» έσκισε για τα καλά τους αιθέρες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

>>>> Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση - Επιθέσεις σε ρωσικά κτίρια στην Ουκρανία (Βίντεο)

Σύμφωνα λοιπόν με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η Ρωσία έχει συλλάβει 24 Ουκρανούς ναύτες που βρίσκονταν πάνω στα τρία πλοία του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού στον Πορθμό Κερτς.

Όπως μάλιστα ανέφερε η Ρωσίδα επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τατιάνα Μοσκάλκοβα, τρεις από τους ναύτες τραυματίστηκαν κατά το συμβάν και αναρρώνουν στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάστασή τους δεν είναι κρίσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία συνέλαβε δύο μικρά πλοία και ένα ρυμουλκό του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία, σύμφωνα με τη Μόσχα, είχαν εισέλθει παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα. Από την άλλη, το Κίεβο υποστήριξε πως τα πλοία του δεν έκαναν τίποτε επιλήψιμο, κατηγορώντας τη Ρωσία για στρατιωτική επιθετικότητα.

 

 
Ο Ποροσένκο υπέγραψε στρατιωτικό Νόμο!

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο υπέγραψε διάταγμα που επιβάλλει το στρατιωτικό νόμο για 60 ημέρες, αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, αν και χρειάζεται κοινοβουλευτική έγκριση προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.
 
Cnn.gr