Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλουμε στρατό στη Βενεζουέλα

Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλουμε στρατό στη Βενεζουέλα

«Βεβαίως είναι κάτι που είναι στο τραπέζι – είναι ένα ενδεχόμενο»

Ανοιχτό άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ το ενδεχόμενο να στείλουν οι ΗΠΑ στρατό στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αρνήθηκε το αίτημα του Νικολάς Μαδούρο να συναντηθούν.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Βεβαίως είναι κάτι που είναι στο… (σ.σ. στο τραπέζι) – είναι ένα ενδεχόμενο» είπε σε συνέντευξή του στο CBS ο Ντόναλντ Τραμπ, και συμπλήρωσε: «Ζήτησε να συναντηθούμε (σ.σ. ο Μαδούρο) αλλά αρνήθηκα, γιατί έχουμε προχωρήσει αρκετά από αυτό το σημείο».

«Συμβαίνουν φρικτά πράγματα στη χώρα, όπως φτώχεια, οδύνη και εγκληματικότητα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, και αναφερόμενος στον Χουάν Γκουαϊδό είπε ότι είναι ένας νεαρός και ενεργητικός πολιτικός.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στις ογκωδέστατες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από πλευράς της αντιπολίτευσης.

Ο Μαδούρο αψηφά τη Δύση

Παρότι ο Νικολάς Μαδούρο άφησε χτες ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη χώρα, σήμερα λήγει το «τελεσίγραφο» που έχουν θέσει έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ευρωπαίοι (η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Βρετανία) είχαν δώσει διορία στον Μαδούρο να προκηρύξει εκλογές μέχρι σήμερα, διαφορετικά έχουν διαμηνύσει ότι θα αναγνωρίσουν ως πρόεδρο της χώρας τον πολιτικό του αντίπαλο, Χουάν Γκουαϊδό.

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επανέλαβε ότι η χώρα της θα προχωρήσει στην αναγνώριση του Γκουαϊδό εάν οι εκλογές δεν προκηρυχθούν μέχρι το βράδυ.

«Εάν ο πρόεδρος Μαδούρο δεν δεσμευτεί στη διοργάνωση προεδρικών εκλογών, τότε η Γαλλία θα αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο μέχρι να πραγματοποιηθούν εκλογές στη Βενεζουέλα» είπε η Ναταλί Λουαζό.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες στους δρόμους του Καράκας, οι μεν για να απαιτήσουν την αποχώρηση του Νικολάς Μαδούρο, οι άλλοι για να γιορτάσουν την 20η επέτειο της μπολιβαριανής επανάστασης και να επαναβεβαιώσουν την υποστήριξή τους προς τον σοσιαλιστή ηγέτη.