Μεγάλες αντιδράσεις για Κύπριο φοιτητή στην Βρετανία-Τον απέκλεισαν από συζήτηση για ένα tweet(Φωτο)

Μεγάλες αντιδράσεις για Κύπριο φοιτητή στην Βρετανία-Τον απέκλεισαν από συζήτηση για ένα tweet(Φωτο)

Απέκλεισαν τον Κύπριο φοιτητή Άγγελο Σοφοκλέους από πάνελ δημόσιας συζήτησης για την ελευθερία του λόγου

Τον αποκλεισμό του Κύπριου φοιτητή Άγγελου Σοφοκλέους από πάνελ δημόσιας συζήτησης για την ελευθερία του λόγου στα πανεπιστήμια αποφάσισε ο Σύλλογος Ελευθερίας του Λόγου του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Η απόφαση αποδόθηκε σε «λόγους ασφαλείας», μετά από αντιδράσεις που προκάλεσε πέρυσι τον Αύγουστο ένα retweet του κ. Σοφοκλέους, το οποίο παρέπεμπε σε άρθρο του περιοδικού Spectator με τίτλο: «Είναι έγκλημα να πούμε ότι οι γυναίκες δεν έχουν πέη;»

Διαβάστε επίσης: BBC: Πληρώνουν με «σεξουαλικές χάρες» οι φοιτήτριες στα κατεχόμενα - Σοβαροί κίνδυνοι

Η ανάρτηση είχε προκαλέσει αντιδράσεις από χρήστες του Twitter που κατηγόρησαν τον νεαρό Κύπριο ως «τρανσφοβικό», την ώρα που είναι έντονη η συζήτηση στη βρετανική δημόσια σφαίρα τόσο για την αντιμετώπιση των διεμφυλικών ατόμων όσο και για τα όρια της πολιτικής ορθότητας στο δημόσιο λόγο.

Ο Άγγελος Σοφοκλέους, φοιτητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ, είχε χάσει τη θέση του στο περιοδικό του συλλόγου Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου μετά από τις κατηγορίες σε βάρος του.

imagew 2

Ο ίδιος σχολίασε ότι «τίποτα δε θα μπορούσε να παράσχει μία πιο ειρωνική ένδειξη της τρέχουσας κατάστασης της ορθοδοξίας της κοινωνικής δικαιοσύνης στα πανεπιστήμια από την απαγόρευση ενός ομιλητή από μία εκδήλωση με τίτλο ‘ελευθερία λόγου στο χώρο του πανεπιστημίου’».

Διαβάστε ΕΔΩ τις ειδήσεις της ημέρας.

Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, που ενημέρωσαν για τους «κινδύνους ασφαλείας» τους διοργανωτές, λένε ότι δεν απέκλεισαν τον κ. Σοφοκλέους ως ομιλητή, αλλά ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη οργάνωση των μέτρων ασφαλείας πριν πραγματοποιηθεί μία τέτοια εκδήλωση με τη συμμετοχή του.

Παρόλα αυτά, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη χωρίς τον κ. Σοφοκλέους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

sofocleous