Βρετανός Ευρωβουλευτής καταχειροκροτήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο - Δέστε τι είπε

Βρετανός Ευρωβουλευτής καταχειροκροτήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο - Δέστε τι είπε

Δίλεπτη παρέμβαση στην Ολομέλεια του ΕΚ

Ας είναι το Brexit μια προειδοποιητική ιστορία για την Ευρώπη που δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη την ειρήνη και ευμάρεια, αλλά να την αξιολογεί και να την υπερασπίζεται κάθε μέρα, ανέφερε ο Συντηρητικός Ευρωβουλευτής του ΗΒ και μέλος του ΕΛΚ, Ρίτσαρντ Ασγουορθ του οποίου η δίλεπτη παρέμβαση στην συζήτηση στην Ολομέλεια του ΕΚ για το Brexit το πρωί, ενώπιον των Τουσκ και Γιούνγκερ, προκάλεσε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τους συναδέλφους, κάποιοι από τους οποίους σηκώθηκαν όρθιοι κοιτάζοντας προς το μέρος του.

Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ του είπε ότι τον ευχαριστεί εκ μέρους του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που διαδήλωσαν στο Λονδίνο, των έξι εκατομμυρίων που υπέγραψαν την αίτηση για ακύρωση του άρθρου 50 και του 63% του βρετανικού πληθυσμού που δεν ψήφισε υπέρ του Brexit. «Θέλω να πω ευχαριστώ σε αυτό το κοινοβούλιο για την υποστήριξη που δείχνετε».

Διαβάστε επίσης: Επιπρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια €50 εκ. προς τη Βενεζουέλα στέλλει η ΕΕ

Θέλω να σας διαβεβαιώσω συνέχισε ο κ. Ασγουορθ, «ότι ο κ. Νάιτζελ Φάρατζ δεν μιλά εκ μέρους αυτού του 63% του πληθυσμού».

Για περισσότερα από 25 χρόνια, κανένας Βρετανός πρωθυπουργός ποτέ δεν εξήγησε στο βρετανικό λαό τι έκανε η Ευρώπη, ποια είναι τα οφέλη και γιατί έχει σημασία, πρόσθεσε ο Συντηρητικός Βρετανός Ευρωβουλευτής. «Ποτέ δεν υπερασπίστηκαν έναντι των ψεμάτων που άκουγαν και δεν υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις που έλαβαν στο (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο. Εξαιτίας αυτού, ο βρετανικός Τύπος διεξήγαγε μια 20ετή εκστρατεία βασισμένη στον λαϊκισμό, τα ψέματα και την εξαπάτηση. Την συνέπεια αυτού την βλέπουμε σήμερα. Η Βρετανία είναι ένα λυπημένο έθνος, διαχωρισμένο όπως ποτέ άλλοτε. Με μια Βουλή των Κοινοτήτων σε κρίση».

Ας είναι λοιπόν, συνέχισε, το Brexit μια προειδοποιητική ιστορία για τους λαούς της Ευρώπης. «Στον λαό της Ευρώπης λέω αυτό: Είστε η γενιά που έχετε ζήσει τη μεγαλύτερη περίοδο ειρήνης και το υψηλότερο επίπεδο ευημερίας. Ποτέ μην το θεωρείτε δεδομένο, να το αξιολογείται, να αγωνίζεστε για αυτό, να το υπερασπίζετε κάθε μέρα».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ακολούθησε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους στην Ολομέλεια του ΕΚ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ