Μυστήριο με την αποστολή των S-400 στην Τουρκία

Μυστήριο με την αποστολή των S-400 στην Τουρκία

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με την άφιξή τους

Ασαφές παραμένει πότε αναμένεται να «προσγειωθούν», τελικά, οι S-400 στην Τουρκία, με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με την άφιξή τους στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Τουρκικό ΥΠΕΞ για S400: Καλούμε ΗΠΑ να αποφεύγουν λάθος βήματα

Την ώρα που αναμένονται από μέρα σε μέρα να φτάσουν τα δύο Antonov-124 με το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα S-400 στην Τουρκία, το τουρκικό κανάλι NTV μετέδιδε ότι χθες ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε κρυφά στην αεροπορική βάση της Μαλάτιας της Τουρκίας, εκεί όπου επρόκειτο να εγκατασταθούν τα μαχητικά F-35. Σύμφωνα με το σύστημα παρακολούθησης, Flight Radar, το αεροσκάφος Tu-154B-2 με κωδικό RA-85559 απογειώθηκε από τη Μόσχα στις 16:05 και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ερχάτς της Μαλάτιας στις 18:40 χθες το απόγευμα.

Τα πρώτα σενάρια έλεγαν ότι μετέφερε Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα ασχοληθούν με την εγκατάσταση του αντι-πυραυλικού συστήματος, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Χουριέτ’, το Tupolev προσγειώθηκε εκτάκτως στη Μαλάτια λόγω προβλήματος στο ραντάρ του, ενώ κατευθυνόταν στη Λαττάκεια της Συρίας.

Η εφημερίδα ‘Χουριέτ’ αναφέρει ότι το σύστημα των S-400 έχει ήδη φορτωθεί στα ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη στη στρατιωτική βάση Τβερ της Ρωσίας και είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσουν κατόπιν εντολής της Άγκυρας, αλλά υπάρχει ενδεχόμενο και να έχουν ήδη φτάσει στην Τουρκία.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έχει έρθει ήδη το ραντάρ των S-400, αλλά είναι άγνωστο το πού πήγε.