Ποιοι είναι οι εξτρεμιστές «μισθοφόροι» του Ερντογάν στη Συρία; «Διψούν» για αίμα και χρήμα (ΦΩΤΟΣ)

Ποιοι είναι οι εξτρεμιστές «μισθοφόροι» του Ερντογάν στη Συρία; «Διψούν» για αίμα και χρήμα (ΦΩΤΟΣ)

Για έβδομη ημέρα, η Άγκυρα συνεχίζει το αιματοκύλισμα στη βόρεια Συρία,

Οι κουρδικές δυνάμεις αντιτάσσουν λυσσώδη αντίσταση σήμερα στη μεθοριακή πόλη - κλειδί Ρας αλ-Άιν.
 
Μολονότι η μεθοριακή πόλη Ταλ Αμπιάντ έπεσε στα χέρια των Τούρκων και των Σύρων συμμάχων τους, η Ρας αλ-Άιν, η οποία βρίσκεται ανατολικότερα, φαίνεται ότι προς το παρόν αντιστέκεται.
 
 
Οι «μισθοφόροι» του Ερντογάν στη Συρία
 
Η Τουρκία έχοντας στο πλευρό της ομάδες Σύρων ανταρτών, συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεση κατά των Κούρδων με στόχο να τους απωθήσει από τη «ζώνη ασφαλείας» των 32 χιλιομέτρων.
 
Οι Σύροι αυτοί αντάρτες, ορκίστηκαν πριν την έναρξη της τουρκικής εισβολής να σκοτώσουν «γουρούνια» και «άπιστους», παρέλασαν με Κούρδους αιχμαλώτους μπροστά στις κάμερες των τουρκικών δικτύων και σε ένα φρικτό βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου εμφανίζονται να εκτελούν εν ψυχρώ Κούρδους αμάχους. Είναι μέλη του λεγόμενου «Συριακού Εθνικού Στρατού», που εμφανίζονται ως συνεχιστές της εξέγερσης κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
 
 
ΕΙΣΒΟΛΗ
 
Αλλά πέρα από κάποιους Ισλαμιστές εξτρεμιστές και πρώην μέλη αντάρτικων ομάδων στη Συρία, πολλοί είναι Άραβες και Τουρκομάνοι μαχητές από τη βορειοανατολική Συρία, που τρέφουν βαθύ μίσος κατά των Κούρδων, σύμφωνα με το Associated Press.
 
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα μ’ αυτές τις δυνάμεις είναι η ροπή τους στην εγκληματικότητα», λέει η Ελίζαμπεθ Τσούρκοφ του αμερικανικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Εξωτερικής Πολιτικής, η οποία έχει πάρει συνεντεύξεις από δεκάδες τέτοιους μαχητές. Κατά τη γνώμη της το κύριο κίνητρο των συμμάχων αυτών της Τουρκίας δεν είναι κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία αλλά η δίψα για χρήμα και εξουσία.
 
syria
 
Αυτό που τους ωθεί στα περισσότερα εγκλήματα είναι «το μίσος για τους Κούρδους, ο αραβικός σωβινισμός, η απόλυτη δυσανεξία στις αντίθετες απόψεις και η επιθυμία να βγάλουν κέρδος», επισημαίνει.
 
Από το 2016 που η Τουρκία άρχισε να χρηματοδοτεί αυτούς τους αντικαθεστωτικούς Σύρους αντάρτες μέχρι τώρα δεν είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τα στρατεύματα του Άσαντ.