Στα άδυτα ενός νοσοκομείου της Νέας Υόρκης - Γεμάτες ΜΕΘ και απόγνωση

Στα άδυτα ενός νοσοκομείου της Νέας Υόρκης - Γεμάτες ΜΕΘ και απόγνωση

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μπρουκντέιλ της Νέας Υόρκης, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, νοσοκομειακά κρεβάτια γεμίζουν τους διαδρόμους στις εντατικές και το νεκροτομείο αδυνατεί να δεχτεί άλλα πτώματα από τον νέο κορωνοϊό. 

Ο Covid-19, λέει η δρ Αράμπια Μολέτ, έχει μετατρέψει αυτό το νοσοκομείο στο Μπρούκλιν σε «εμπόλεμη ζώνη». «Μια κλινική εμπόλεμη ζώνη», διευκρινίζει μιλώντας στο CNNi η Μολέτ, ιατρός στο τμήμα εντατικής στο νοσοκομείο του Μπρουκντέιλ. «Κάθε μέρα που έρχομαι εδώ, αυτό που αντικρίζω σε καθημερινή βάση είναι ο πόνος, η απελπισία και οι αδυναμίες στην υγειονομική περίθαλψη».  Αυτή είναι μια πραγματικότητα για πολλά νοσοκομεία σε όλη τη Νέα Υόρκη, η οποία έχει γίνει το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Μέχρι το πρωί της Τρίτης είχαν καταγραφεί περισσότερα από 66.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πολιτεία και τουλάχιστον 1.218 θάνατοι. Την Κυριακή, το νοσοκομείο Μπρουκντέιλ επέτρεψε, κατ’ εξαίρεση, την πρόσβαση στο CNNi προκειμένου να δει από κοντά τον αγώνα των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης κατά του Covid-19. Το νοσοκομείο βρίσκεται στο Μπράουνσβιλ, μία από τις φτωχότερες γειτονιές της Νέας Υόρκης. Η περιφέρεια του Μπρούκλιν είναι μία από τις πιο έντονα πληττόμενες περιοχές της Νέας Υόρκης από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με στατιστικά της πόλης.  

Το προσωπικό του νοσοκομείου δηλώνει ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πόσο άσχημη είναι η κατάσταση για τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, και την ανάγκη που υπάρχει για ομοσπονδιακούς πόρους και βοήθεια από το κοινό προκειμένου να συνεχίσουν να μάχονται για την αντιμετώπιση της φονικής πανδημίας. «Η ελπίδα μας είναι ότι αν οι άνθρωποι γίνουν πιο κοινωνικά υπεύθυνοι και μείνουν σπίτι κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για να αμβλύνουν την καμπύλη, θα αποβάλλουν αρκετή από την πίεση των εντατικών μονάδων», λέει η Μολέτ.

Πληθώρα ασθενών, έλλειψη πόρων

Το νοσοκομείο Μπρουκντέιλ, το οποίο άρχισε να δέχεται ασθενείς Covid-19 στις αρχές Μαρτίου, αυτή τη στιγμή περιθάλπει περισσότερα από 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ 78 επιπλέον ασθενείς νοσηλεύονται περιμένοντας το αποτέλεσμα του τεστ. Μόνο την Κυριακή, τουλάχιστον είκοσι ασθενείς εξέπνευσαν σε αυτό το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο εξωτερικών υποθέσεων του νοσοκομείου, Κάρι Έντουαρτς, το Μπρουκντέιλ κουράρει περισσότερους από 100.000 ασθενείς το χρόνο και έχει χωρητικότητα 300 κλινών. Με το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην πόλη, όμως, το νοσοκομείο δέχθηκε μια αναπάντεχη εισροή ασθενών. Αναγκαζόμενο να ανοίξει ορόφους που έμεναν χρόνια κλειστοί, το νοσοκομείο μετέτρεψε επίσης το παιδιατρικό τμήμα σε περιοχή απομόνωσης για τον Covid-19. Προκειμένου να διαχωρίσουν τον χώρο από τις άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης κρεμούν πλαστικά σεντόνια στους τοίχους κολλώντας τα με ταινία για να μην πέσουν.  

Το νεκροτομείο του νοσοκομείου ξεχειλίζει επίσης.

Η Έντουαρντς δήλωσε ότι το τμήμα του νεκροτομείου μπορεί να διατηρήσει συνήθως περίπου 20 σορούς, ωστόσο αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο έχει ήδη «περάσει πάνω από αυτόν τον αριθμό».  Το νοσοκομείο έχει τώρα ένα φορτηγό ψυγείο που παρείχε το κράτος για να βοηθήσει με το πλεόνασμα των σορών. 

πηγη Cnn.gr