Φτιάξε Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με τη συνταγή της βασίλισσας Ελισάβετ

Φτιάξε Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με τη συνταγή της βασίλισσας Ελισάβετ

Ευκαιρία να δοκιμάσουμε

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι για όλους μας πολύ διαφορετικά και αυτό το έχουμε καταλάβει σχεδόν από το καλοκαίρι. Όπως και το Πάσχα, έτσι και τις γιορτές των Χριστουγέννων θα τις περάσουμε οικογενειακά με την κυβέρνηση να αναφέρει πως σε κάθε σπίτι θα μπορεί να υπάρχει το όριο των 9-10 ατόμων για τις γιορτινές ημέρες.

Κάποιοι έχουν ήδη στολίσει για να φέρουν το γιορτινό κλίμα στο σπίτι τους και να νιώσουν μια χαρά και μια νότα αισιοδοξίας, ενώ κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να φτιάχνουν και τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες συνταγές, όπως τα μελομακάρονα. Αφού λοιπόν βρισκόμαστε ήδη μέσα στο σπίτι και περνάμε χρόνο στην κουζίνα δημιουργώντας, πώς θα σου φαινόταν να φτιάχναμε και τη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα που φτιάχνουν στο παλάτι;

Φέτος, οι σεφ στις royal κουζίνες μοιράστηκαν τη συνταγή τους για μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη πουτίγκα. Ευκαιρία λοιπόν να πειραματιστούμε και να νιώσουμε έστω και νοητά πως απολαμβάνουμε το χριστουγεννιάτικο δείπνο και έπειτα το γλυκό μας, στη μεγάλη τραπεζαρία του Buckingham. Τα υλικά της συνταγής παρακάτω φτιάχνουν δύο πουτίγκες του ενός κιλού.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

250gr μαύρη σταφίδα
250gr καστανή σταφίδα
185gr σουλτανίνα
150gr ανάμεικτο ξύσμα
250gr φρυγανιά
90gr αλεύρι
12gr καρυκεύματα
2 αυγά
180gr καστανή ζάχαρη
275ml μπίρα
40ml μαύρο ρούμι
40ml μπράντι

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις και την εκτέλεση της συνταγής ακριβώς όπως τη φτιάχνουν στο παλάτι. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να έχουμε ένα όμοιο αποτέλεσμα με αυτό που φτιάχνουν οι σεφ της Ελισάβετ.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr