Κυπριακό πλοίο συγκρούστηκε με ιρανικό κοντά στην Σιγκαπούρη (vid)

Κυπριακό πλοίο συγκρούστηκε με ιρανικό κοντά στην Σιγκαπούρη (vid)

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές της Ινδονησίας μετά από σύγκρουση πλοίου υπο κυπριακή σημαία με την επωνυμία Τina 1", με πλοίο υπό ιρανική σημαία "Shahraz" το οποίο αναχώρησε από Σιγκαπούρη με προορισμό τη Τζακάρτα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα. Ανακοίνωσε ότι δύο περιπολικά σκάφη στάλθηκαν για να «παρακολουθήσουν και να επιβλέψουν την ασφάλεια στη σκηνή».

Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και οι αρχές της Ινδονησίας διεξάγουν εντατικές έρευνες για διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Πάντως οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, το ιρανικό πλοίο φαίνεται να έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στην πρύμνη, ενώ η ιδιοκτήτρια εταιρεία ανέθεσε συμβόλαιο διάσωσης και γίνεται προετοιμασία για απομάκρυνσή του.

Το πλοίο της ιρανικής ναυτιλιακής εταιρείας φαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που "μπλέκει" σε περιπέτειες αφού μόλις τον περασμένο Μάιο είχε συγκρούσει με ινδονησιακό φορτηγό πλοίο στην ίδια θαλάσσια περιοχή.