Εταιρίες αποφάσισαν να δώσουν έξτρα άδεια στις υπαλλήλους για να βγουν ερωτικά ραντεβού (Φώτο)

Εταιρίες αποφάσισαν να δώσουν έξτρα άδεια στις υπαλλήλους για να βγουν ερωτικά ραντεβού (Φώτο)

Η είδηση έγινε δεκτή με χαρά τις γυναίκες, αλλά σίγουρα οι άνδρες υπάλληλοι δεν θα την είδαν και με τόσο καλό μάτι.

Πως θα σας φαινόταν αν ο εργοδότης σας, ανακοίνωνε πως διπλασιάζει την Χριστουγεννιάτικη άδειά; Σίγουρα θα πηδάγατε από την χαρά σας. Ε, κάπως έτσι ένιωσαν αρκετές γυναίκες που δουλεύουν σε δύο κινέζικες εταιρίες.

Οι υπεύθυνοι λοιπόν της Hangzhou Songcheng Performance και της Hangzhou Songcheng Tourism Management γνωστοποίησαν πως οι γυναίκες που είναι άνω των 30 ετών και είναι ανύπαντρες, αντί για 7 ημέρες άδεια για την κινέζικη πρωτοχρονιά θα πάρουν 15!

aboutgo pic0

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο λόγος που μπήκαν αυτά τα κριτήρια είναι προκειμένου να μειωθούν οι «παρατημένες», έτσι όπως ονομάζονται οι γυναίκες άνω των 30 ετών που δεν έχουν βρει ακόμα το έτερον ήμισύ τους, καθώς είναι επικεντρωμένες στην επαγγελματική τους καριέρα.Το 2015 υπήρχαν 200 εκατομμύρια ανύπαντρες γυναίκες στην χώρα, με τον αριθμό αυτό να παρουσιάζει ανοδικές τάσεις από το 2013 και μετά. Κάτι που οι δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε μία τουριστική περιοχή κοντά στην Χανγκτσού, θέλουν να σταματήσει.

«Με αυτή την κίνηση, ελπίζουμε να δώσουμε στις υπαλλήλους μας, περισσότερο χώρο για να βρεθούν με το αντίθετο φύλο. Άλλωστε, αν είναι χαρούμενες με την προσωπική τους ζωή, θα είναι και πιο αποδοτικές στην δουλειά τους», είπε ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού της Hangzhou Songcheng Performance, Χουάνγκ Λι.
Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι ανάλογο έγινε και με τους ανύπαντρους δασκάλους στην περιοχή που πήρε άλλες 2,5 μέρες, έξτρα άδεια.

Πηγή: gazzetta.gr