Συνέντευξη για δουλειά: Προσοχή! Μην κάνεις αυτό το λάθος

Συνέντευξη για δουλειά: Προσοχή! Μην κάνεις αυτό το λάθος

Μία συνέντευξη για δουλειά είναι η ευκαιρία να δώσετε την καλύτερη πρώτη εντύπωση και να αποδείξετε ότι είστε ικανές να πάρετε τη θέση.

Πριν από κάθε συνέντευξη για δουλειά το άγχος και η αγωνία είναι στα ύψη. Για τους περισσότερους υποψηφίους, οι συνεντεύξεις είναι το πιο δύσκολο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουν για να βρουν νέα εργασία.

Μία συνέντευξη για δουλειά είναι η ευκαιρία να δώσετε την καλύτερη πρώτη εντύπωση και να αποδείξετε ότι είστε ικανές να πάρετε τη θέση. Μια συνέντευξη για δουλειά είναι περίπου 80% προετοιμασία και 20% εκτέλεση. Χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο για να οργανωθείτε γι’ αυτήν τη σημαντική συνάντηση.

ΟΛΕΣ οι ειδήσεις στην κατηγορία VIRAL

Η Liz Wessel, CEO της WayUp και πρώην εργαζόμενη της Google επισημαίνει ένα σημαντικό λάθος που θα σας κάνει να φανείτε ανεπαρκείς για τη δουλειά. Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider το σημαντικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν ψάχνουν για δουλειά είναι η ... μετριοφροσύνη.

Η Liz Wessel προειδοποιεί «Αφήστε κατά μέρος τις μετριοφροσύνες και μιλήστε για τον εαυτό σας. Θα πρέπει να πείσετε τον εργοδότη ότι μπορείτε να κάνετε τη δουλειά καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Εσείς θα αγοράζατε κάτι από έναν πωλητή που δεν πιστεύει στο προϊόν που πουλάει; Όχι βέβαια. Επομένως, αναγνωρίστε τα ταλέντα σας και μην ντρέπεστε να τα δείξετε σε μια συνέντευξη».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Πίστη στον εαυτό σας

Θα πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη σε σας και τις ικανότητές σας αν θέλετε να δείξετε στον εργοδότη ότι είστε το κατάλληλο άτομο για τη δουλειά. Μην φοβάστε να μιλήσετε για τον εαυτό σας. Να θυμάστε ότι στη συνέντευξη δεν χωράει η μετριοφροσύνη!

Πηγή: plus.queen.gr