Εσύ τι θα έκανες αν το αεροπλάνο σου έπεφτε 30.000 πόδια σε 8 λεπτά;

 Εσύ τι θα έκανες αν το αεροπλάνο σου έπεφτε 30.000 πόδια σε 8 λεπτά;

Απόλυτη φρίκη, υποταγή στο αναπόφευκτο ή ελπίδα να γίνει κάποιο θαύμα; Ή μάλλον όλα μαζί;

Όταν το διάβασα πραγματικά ανατρίχιασα.Αεροπλάνο λέει της Delta που πετούσε από την Atlanta των ΗΠΑ προς το Fort Lauderdale, έχασε γύρω στα 30χιλιάδες πόδια ύψος καθώς έπεφτε για οχτώ σερί λεπτά. Προσπαθώ να το κάνω εικόνα και ανατριχιάζω. Επί ΟΧΤΩ σερί λεπτά , το αεροπλάνο κατευθυνόταν με ταχύτητα προς το έδαφος και προφανώς όχι παράλληλα με κάποιο αεροδιάδρομο, έτοιμο να γίνει κόντρα-πλακέ και να πάρει μαζί του τόσες αθώες ψυχές. Μιλάμε για κάτι παραπάνω από 9 χιλιόμετρα αν θες να γνωρίζεις τις ακριβείς λεπτομέρειες.
 
Τελικώς οι πιλότοι κατάφεραν να σώσουν την κατάσταση -το πρόβλημα ήταν στην συμπίεση της καμπίνας- και το αεροσκάφος και το αεροσκάφος έκανε ασφαλή αναγκαστική προσγείωση στην Tampa. Για να έχεις μια εικόνα από την τρομάρα των ανθρώπων, δες πώς ήταν όλοι ακόμα όταν πια είχε ηρεμήσει –σχετικά- η κατάσταση:
 
 
 
 Απόλυτη φρίκη, υποταγή στο αναπόφευκτο ή ελπίδα να γίνει κάποιο θαύμα; Ή μάλλον όλα μαζί;
 
EEyQGwjX4AAchaK
 
 
 
 
 Παρά τα όσα ακούμε τα τελευταία χρόνια με τις πτώσεις των αεροπλάνων (βλ. τραγωδία της Σαπεκοένσε ή την πτήση της Air France) δεν είμαι κανένας τύπος που φοβάται τα αεροπλάνα. Αντιθέτως μου αρέσει πάντα να είμαι σε μια πτήση, παρά το γεγονός ότι έχω βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να πέσω τρεις φορές σε κενό αέρος. Μιλάμε για τα δέκατα εκείνα που συνειδητοποιείς ότι το αεροσκάφος στο οποίο επιβαίνεις, χάνει την επαφή με την ατμόσφαιρα, οι τουρμπίνες παρότι στροφάρουν δεν σου εξασφαλίζουν ασφαλή μετάβαση την ώρα που η βαρύτητα ετοιμάζεται σαν χάρος να σε καταπιεί.
 
 
 
Πηγή: Νewsbomb.gr