6 χαρακτηριστικά που λατρεύουν τα αφεντικά

6 χαρακτηριστικά που λατρεύουν τα αφεντικά

Ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που κάθε αφεντικό αναγνωρίζει στους υπαλλήλους του

Όλοι οι προϊστάμενοι είναι διαφορετικοί αλλά σε ανταγωνιστικά περιβάλλοντα όλοι εκτιμούν τις ίδιες ιδιότητες στους υπαλλήλους τους. Κανείς δε θέλει να εκτίθεται άσκοπα για λάθη των υφισταμένων του, όλοι θέλουν η δουλειά να γίνεται στην ώρα της και να μην υπάρχει στρες και πάνω από όλα όλοι θέλουν αποτελέσματα. Γι’ αυτό σε κάθε επαγγελματία, εκτός των ειδικών δεξιοτήτων και της εμπειρίας, αναγνωρίζονται τα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην εύρυθμη καθημερινή λειτουργία της εταιρείας:

Υπευθυνότητα

Κάθε αφεντικό έχει κι άλλα πράγματα να σκεφτεί εκτός από το αν κάνετε τη δουλειά σας σωστά και στην ώρα της. Και έχει και αυτός έναν προϊστάμενο στον οποίο έχει να παραδώσει έργο. Όταν παραδίδετε λοιπόν τη δουλειά σας ολοκληρωμένα και στην ώρα της, συμβάλλετε στην εύρυθμη λειτουργία του γραφείου και έχετε θετική συμβολή στο τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία VIRAL

Ανάληψη ευθυνών

Υπευθυνότητα δε σημαίνει μόνο να παραδίδετε τη δουλειά σας εμπρόθεσμα αλλά να αναλαμβάνετε και την ευθύνη όταν έρχονται οι αποτυχίες. Όλοι οι μάνατζερ σιχαίνονται αυτούς που ψάχνουν για δικαιολογίες. Κάποιες καταστάσεις βγαίνουν εκτός ελέγχου χωρίς να είναι απαραίτητα φταίξιμο κάποιου και τη διαφορά κάνουν όσοι ξέρουν να διαχειρίζονται την αποτυχία με γενναιότητα. Πολύ απλά δείχνετε χαρακτήρα όταν αναλαμβάνετε την ευθύνη μιας αρνητικής εξέλιξης.

Άποψη

Σίγουρα πολλοί μάνατζερ επιθυμούν χειροκροτητές των απόψεων τους. Αλλά όταν έρθουν τα δύσκολα και η λύση δε φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για να δείξετε ότι ξεχωρίζετε από το πλήθος των συναδέλφων σας. Μια άποψη όσο αιρετική και αν ακούγεται μπορεί εύκολα να κερδίσει την πλειοψηφία αρκεί να είναι καλά τεκμηριωμένη και να παρουσιαστεί σωστά. Θέλει επίσης και μέτρο. Αν σε κάθε σύσκεψη εμφανίζεσται ως το «παραδείσιο πουλί» τότε θα αποκτήσετε αρνητική φήμη και δύσκολα θα πείσετε τον οποιονδήποτε.

Καλή προετοιμασία

Το να μπαίνετε σε meeting χωρίς σημειωματάριο, με τον φραπέ στο χέρι και χωρίς να έχετε ιδέα για την agenda, όχι μόνο μειώνει το επαγγελματικό σας κύρος, αλλά είναι και αντιπαραγωγικό. Αντίθετα κάθε προϊστάμενος εκτιμά αυτούς που προετοιμάζονται σωστά και συμβάλλουν θετικά με τις πληροφορίες τους και τις ιδέες τους. Γιατί όπως αναφέρει και το ρωμαϊκό ρητό «η επιτυχία είναι η συνάντηση της προετοιμασίας με την ευκαιρία».

Ευελιξία

Το οκτάωρο έχει οκτώ ώρες και κάθε προϊστάμενος περιμένει να το εκμεταλλεύεστε στο έπακρο. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: 'Η ότι δε σηκώνετε κεφάλι ή ότι δουλεύετε ευέλικτα προσπαθώντας να δημιουργήσετε χρόνο. Το να μη σηκώνετε κεφάλι είναι εργασιακή νοοτροπία άλλων εποχών. Τη σήμερον ημέρα, αντίθετα, το να βρίσκετε τρόπους να κάνετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά είναι κάτι που μετράει στα πλεονεκτήματα σας.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Σε επαφή με τις εξελίξεις

Με την πρόοδο της τεχνολογίας οποιοσδήποτε εργαζόμενος σε οποιοδήποτε τομέα ή βαθμίδα μπορεί να γίνει περιττός για την επιχείρηση αν δεν είναι σε επαφή με τις εξελίξεις. Το να ενημερώνεστε καθημερινά για τις αλλαγές στο χώρο σας π.χ. λαμβάνοντας τακτικά ενημερωτικά δελτία και το να παρακολουθείται σεμινάρια σας διατηρεί ζωντανούς σε όλες τις κούρσες διαδοχής. Σας κάνει επίσης να δείχνετε πιο επαγγελματίας.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι όταν αν εσείς δεν κάνετε σωστά τη δουλειά σας εκτίθεται ο προϊστάμενος σας στον προϊστάμενο του. Και όταν τα αποτελέσματα σας είναι εντυπωσιακά τότε συμβαίνει το αντίθετο. Αν προστατεύετε τον προϊστάμενο σας από τις «νάρκες» και «βάζετε το σώμα σας μπροστά όταν σκάνε» ελάχιστοι θα σας κατηγορήσουν ότι τον «γλείφετε». Αντίθετα αυτοί που έχουν λόγο στην εταιρεία θα εκτιμήσουν τη στάση σας και θα σας αναγνωρίσουν το εργασιακό σας ηθικό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε εταιρεία είναι ένας σύνθετος οργανισμός και απαιτείται κάτι περισσότερο από επαγγελματικές δεξιότητες για να ανελιχθείτε. Σε κάθε περίπτωση όμως οι απαιτήσεις αυτές δεν είναι τίποτα παραπάνω από έξυπνο χειρισμό των καταστάσεων.

Πηγή: oneman.gr