Bacardi Legacy Competition: Τρεις Κύπριοι σε παγκόσμιο διαγωνισμό κοκτέιλ (videos)

της Εύας Γιαννούκου

Ο άνθρωπος πίσω από την μπάρα των μαγαζιών διασκέδασης ή εστίασης, δεν είχε ποτέ προηγουμένως στην Κύπρο τόσο σημαίνοντα ρόλο, όσο τείνει να αποκτήσει τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Αν και ο ρόλος του bartender επεκτείνεται πολύ πέρα από το ποτό που σερβίρει, οι μίξεις και οι συνταγές που προτείνει συνιστούν το "κερασάκι" στην τούρτα μιας πετυχημένης εξόδου από τη ρουτίνα. Το Bacardi φέρνοντας στην Κύπρο το διεθνή διαγωνισμό Bacardi Legacy, δίνει αυτή την επιπλέον ώθηση ώστε να αναδείξουν και να ενισχύσουν το ρόλο τους οι ντόπιοι bartenders.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ BARTENDERS ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ VIDEO 1 ΣΤΗ GALLERY

Διαγωνιζόμενοι από 116 χώρες αναμετρώνται για την ανάδειξη του καλύτερου κοκτέιλ με βάση το Bacardi. Ανάμεσά τους και τρεις Κύπριοι Bartenders. Ο Αντρέας Σανιδιώτης, ο Αργύρης Αsleep, και ο Μάριος Ηλία φιλοξενήθηκαν στο newsbomb.com.cy και μοιράστηκαν μαζί μας τα μυστικά και τη μαγεία της ιδιαίτερης τέχνης τους.

Οι ικανότητες και η παρουσία των διαγωνιζομένων πίσω από την μπάρα είναι στοιχεία που θα απασχολήσουν τους κριτές. Τα ίδια τα κοκτέιλ θα κριθούν πάνω στους άξονες της εμφάνισής τους σε μενού καταστημάτων, της αναγνωρισιμότητας και της φήμης τους σε διαδικτυακούς τόπους, την εμπλοκή τους σε εκδηλώσεις της Bacardi, της ικανότητάς τους να παραμείνουν ως τάση μακροπρόθεσμα, αλλά και την παρουσία τους και προβολή τους στα Μέσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ BARTENDERS ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟ VIDEO 2 ΣΤΗ GALLERY

Τα ποτά θα τεθούν υπό δοκιμασία για μερικούς μήνες προτού αναδειχθεί ο τελικός νικητής. Κι αυτό γιατί η εταιρεία εκτιμά ότι χρειάζεται χρόνος μέχρι να καθιερωθεί ως κλασική επιλογή μια νέα γεύση. Μέχρι τότε, οι «συνταγές» των Κυπρίων bartenders θα σερβίρονται για διάστημα τριών μηνών σε επίλεκτους χώρους διασκέδασης και εστίασης τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ BARTENDERS ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗN ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ VIDEO 3 ΣΤΗ GALLERY

Το ποτό που θα διακριθεί στο νησί, θα καταφέρει να προχωρήσει στον παγκόσμιο τελικό, για να αναγνωριστεί ως η νέα γευστική πρόταση της Bacardi.
Οι δημιουργίες με βάση το Bacardi που ξεχώρισαν στην Κύπρο και έχουν μπει πια στο στίβο της διεθνούς διάκρισης είναι:

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ GALLERY

«Old Market»: Ο Μάριος Ηλία από το Old Market St. στη Λάρνακα, δημιούργησε το κοκτέιλ «Old Market» θέλοντας να τιμήσει τόσο το χώρο που τον φιλοξενεί, όσο και τη συνεισφορά της τοπικής, παραδοσιακής αγοράς που προμήθευε και προμηθεύει πάντα με τα απαραίτητα υλικά και προϊόντα.
50ml Bacardi Carta Blanca
15ml Σπιτικό σιρόπι από lychee
40ml φρέσκο χυμό ρόδι
15ml φρέσκο χυμό λεμόνι
15ml ασπράδι αυγού
Φρέσκο δενδρολίβανο

«The Loop»: Ο Αντρέας Σανιδιώτης από το Lost + Found Drinkery στη Λευκωσία δημιούργησε το «The Loop», έναν αέναο κύκλο υλικών και γεύσεων που παίρνουν την παράδοση από το παρελθόν για να τη φέρουν στο σήμερα και να αφήσουν παρακαταθήκη για το μέλλον.
60ml Bacardi Carta Blanca
20ml ελαιοσάκχαρο φράουλας
15ml φρέσκος χυμός λεμονιού
3 φύλλα βασιλικού
3 σταγόνες λικέρ chartreuse
2 σταγόνες μπαλσάμικο ξύδι

«El Puente»: O Αργύρης από την Παλαιά Πινέζα στην παλιά Λευκωσία δημιούργησε το «El Puente», που σημαίνει «Γέφυρα» στα Ισπανικά και συνδέει την παράδοση που παρέλαβε με την κληρονομιά που αφήνει. «Η Κύπρος ήταν κάποτε καλυμμένη από χαλκό. Για την ακρίβεια το λατινικό όνομα του χαλκού 'copper' προέρχεται από την ονομασία του νησιού», εξηγεί ο Αργύρης στην εφαρμογή που έφτιαξε για την προώθηση της δημιουργίας του.
6cl Bacardi Carta Blanca
2.5cl Σιρόπι από σπόρους κόλιανδρου
1cl Φρέσκος χυμός λεμονιού
2 ελιές (ανάλατες)
3 φύλλα βασιλικού