Σφαγή στο πλατό του Alpha: «Αυτό είναι φασισμός!» - «Προσπαθείτε να σπείρετε εντυπώσεις!»

Σφαγή στο πλατό του Alpha: «Αυτό είναι φασισμός!» - «Προσπαθείτε να σπείρετε εντυπώσεις!»

Άγριος καυγάς το πρωί στην εκπομπή του Alpha Κύπρου, μεταξύ του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου, και του εκπροσώπου τύπου του ΔΗΚΟ, Γιώργου Γεωργίου, με αφορμή τον χαρακτηρισμό ως φασίστριας Κύπριας μητέρας, που ζήτησε με επιστολή της προς τη διεύθυνση του Λυκείου που φοιτά η κόρη της, την απαλλαγή της από το μάθημα της λογοτεχνίας, όταν διδάσκονται κείμενα Τουρκοκύπριων συγγραφέων.

Το θέμα της διδασκαλίας λογοτεχνικών κειμένων Τουρκοκύπριων συγγραφέων στα σχολεία, απασχόλησε το πάνελ της εκπομπής του Alpha Κύπρου, «Κάθε μέρα άλλη μέρα».

Συζητώντας για το θέμα, ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Γιώργος Γεωργίου, επιτέθηκε εναντίον όσων χαρακτήρισαν «φασίστρια» τη μητέρα, που ζήτησε με επιστολή της την απαλλαγή της κόρης της από το μάθημα της λογοτεχνίας, όταν σ' αυτό διδάσκονται κείμενα Τουρκοκύπριων.

«Κάνετε όπως κάνατε στη μητέρα με την επιστολή. Όλη αυτή η επίθεση κατά μιας μητέρας, που έστειλε μια επιστολή, που τη χαρακτηρίζετε -όχι εσείς, αυτοί που τη χαρακτήρισαν- φασίστρια, είναι φασισμός», δήλωσε σε έντονο ύφος ο κ. Γεωργίου, απευθυνόμενος προς τον κ. Δημητρίου.

«Είναι φασισμός, συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ. «Για δείτε τον φιλοκυβερνητικό τύπο και όλους όσοι έπεσαν πάνω της να τη φάνε γιατί εξέφρασε την άποψή της. Σωστή, λανθασμένη, υπερβολική, φασίστρια την είπατε. Το να λες τον άλλο φασίστα είναι φασισμός κ. Δημητρίου»!

«Δεν είπα τέτοιο πράγμα»! «Ποιος την είπε, κ. Γεωργίου, φασίστρια; Είπα εγώ τέτοια λέξη;» αντέδρασε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ. «Τι προσπαθείτε να σπείρετε εδώ πέρα; Εντυπώσεις; Εντυπώσεις στον κόσμο ότι είπα κάποιον φασίστα εγώ;» διαμαρτυρήθηκε έντονα ο κ. Δημητρίου.

Διαβάστε περισσότερα και τι απαντά για το θέμα στο Newsbomb.com.cy ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής.

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα από την εκπομπή του Alpha Κύπρου στη video gallery του Newsbomb.com.cy.

Video 1

«Φασισμός»