Γ. Λιλλήκας στο Newsbomb: Η «μυστικοπάθεια» στο Προεδρικό και οι φήμες για συνεργασία με ΑΚΕΛ (vid)

Γ. Λιλλήκας στο Newsbomb: Η «μυστικοπάθεια» στο Προεδρικό και οι φήμες για συνεργασία με ΑΚΕΛ (vid)

Αποκλειστική συνέντευξη στο Newsbomb.com.cy παραχώρησε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Λιλλήκας μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.com.cy, εστιάζοντας κυρίως στους πυλώνες των Δημοτικών Εκλογών, του κυπριακού προβλήματος, καθώς και των Προεδρικών Εκλογών.

Δημοτικές Εκλογές: Στόχος η συνέχεια στο διάλογο με πολίτες

Σε ότι αφορά τις Δημοτικές Εκλογές ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, ξεκαθάρισε ότι στόχος του Κινήματος, είναι να εκπροσωπηθεί επάξια στα δημοτικά συμβούλια ούτως ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος με τους πολίτες συμβάλλοντας στη βελτίωση ζωής των Κυπρίων.

Εξήγησε παράλληλα τους λόγους για τους οποίους η Συμμαχία Πολιτών επέλεξε να μην διεκδικήσει τη Δημαρχία, κάποιων από τους 39 Δήμους.

Κυπριακό: Η μυστικοπάθεια του Προεδρικού και το πολιτικό σκηνικό δύο ταχυτήτων

Μιλώντας επί του Κυπριακού, ο κ. Λιλλήκας επιβεβαίωσε το διχασμό στο πολιτικό σκηνικό, με φόντο του κυβερνητικούς χειρισμούς.

Παράλληλα, ερωτηθείς εάν η Συμμαχία τηρεί μία πιο μετριοπαθή στάση σε σύγκριση με ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ σε σχέση με το Κυπριακό, απάντησε ότι παρά τις κάθετες διαφωνίες με τους χειρισμούς Αναστασιάδη, ωστόσο συνειδητά το Κίνημα προσπαθεί να καταθέτει εποικοδομητικά προτάσεις, ούτως ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της λύσης που διαπραγματεύεται ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Γιώργος Λιλλήκας κατάγγειλε εκ νέου ότι το Εθνικό Συμβούλιο βρίσκεται στο σκοτάδι εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι το Προεδρικό διακατέχεται από «μυστικοπάθεια» επί του Κυπριακού.

Προεδρικές Εκλογές: Τι απαντά στη φημολογία για στήριξη υποψηφιότητας του από το ΑΚΕΛ

Λακωνικός ήταν ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, ερωτηθείς εάν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές .

Όπως είπε ο κ. Λιλλήκας, δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα θέσει υποψηφιότητα, εντούτοις ήδη έχει αρχίσει ένα διάλογο με τους πολίτες, όπως ακριβώς έπραξε και το 2012, για να εξετάσει κατά πόσο η κοινωνία είναι έτοιμη να συμπορευτεί μαζί του.

Τέλος, επεκτάθηκε για την έντονη φημολογία περί στήριξής ενδεχόμενης υποψηφιότητας του από το ΑΚΕΛ, καθώς για πιθανές συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Δείτε στο βίντεο του Newsbomb.com.cy αυτούσια τη συνέντευξη του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργου Λιλλήκα:

Video 1

Συνέντευξη Λιλλήκα