«Πετάξαμε» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου: Κάτι περισσότερο από μια απλή Σχολή (Videos)

Video 1

Νεάπολις Πάφου - Κάτι περισσότερο από μια απλή Σχολή

Που βρίσκεται, τι προσφέρει και γιατί κάποιος να επιλέξει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου...

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Η πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε Πανεπιστήμια είναι πλέον κάτι το εύκολο. Αν κάποιος θελήσει να σπουδάσει μπορεί πολύ απλά να φοιτήσει σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα του εσωτερικού ή και του εξωτερικού, κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα.

Ωστόσο, αν και αρκετά από αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα φέρουν τον τίτλο των «Πανεπιστημίων», λίγα από αυτά μπορούν να προσφέρουν την πραγματική παιδεία.

Όπως είπε και ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτων, «η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους» και αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι του Νεάπολις Πάφου έχουν κατανοήσει πλήρως.

Η πραγματική παιδεία δεν προέρχεται ούτε μόνο μέσα από τις σπουδές, ούτε από την ειδίκευση σε κάποιο τομέα, αλλά με την ολοκλήρωση αυτού που ονομάζουμε «άνθρωπος».

Φτάνοντας στο κατώφλι του Πανεπιστημίου Νεάπολις δεν συναντήσαμε δάσκαλους ή καθηγητές, αλλά άτομα που έχουν ως σκοπό τους να εμπνεύσουν αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν.

Μια απλή συνομιλία μας με τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Δρ. Σπύρο Βλιάμο, μας έμπασε στο νόημα.

Βλέψη τους δεν είναι απλά να μιλήσουν, να εξηγήσουν και να δείξουν στους σπουδαστές τους, αλλά να τους εμπνεύσουν, διαπλάθοντας σκεπτόμενους ανθρώπους.

Όσα και να διδαχθεί κάποιος σε ένα Πανεπιστήμιο, καλώς ή κακώς σε κάποια φάση θα ξεχαστούν. Το μόνο που επιβιώνει είναι η παιδεία και σε αυτό στοχεύει το διδακτικό προσωπικό του Νεάπολις Πάφου.

Η ιστορία του Νεάπολις

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου ιδρύθηκε από τον «Όμιλο Λεπτός» το 2007 και δέχθηκε φοιτητές για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2010. Βρίσκεται στο τέλος της Λεωφόρου Δανάης στην τουριστική περιοχή της Πάφου ελάχιστα μέτρα από την παραλιακή ζώνη της Πάφου.

Πρόεδρος του Νεάπολις είναι ο κ. Μιχαλάκης Λεπτός, και Αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Λεπτός, οι οποίοι στα άμεσα σχέδια τους έχουν την Ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Νεάπολις, καθώς παράλληλα με την δημιουργία του Πανεπιστήμιου κατασκευάστηκε και το Νοσοκομείο Ίασις, με σκοπό τα δύο αυτά Ιδρύματα να συνεργαστούν.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις προσφέρει αρκετά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με το διδακτικό προσωπικό να είναι έμπειροι διδάσκοντες και ερευνητές που έχουν εκλεγεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε διάφορες καθηγητικές βαθμίδες.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Κοσμήτορα: