Υπ. Μεταφορών: Στόχος του ΥΜΕΕ είναι η μεταφορά Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στην Κοκ/θια

Υπ. Μεταφορών: Στόχος του ΥΜΕΕ είναι η μεταφορά Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στην Κοκ/θια

Τι δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών κα Βασιλική Αναστασιάδου

Η μεταφορά του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στις κτηριακές εγκαταστάσεις, στην Κοκκινοτριμιθιά, αποτελεί στόχο και προτεραιότητα του Υπουργείου Μεταφορών.

Διαβάστε επίσης: Τράγκολας: Θα υποβάλει έκθεση στον Αρχηγό Αστυνομίας

Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις της η Υπουργός Μεταφορών κα Βασιλική Αναστασιάδου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών.

Αναφερόμενη στο περιστατικό που αφορά στη πτώση μέρους της οροφής του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, σημείωσε ότι θα διερευνηθεί άμεσα. Το ατύχημα, πρόσθεσε, ενδεχομένως να προκλήθηκε από τα έργα που έγιναν για αναβάθμιση του κλιματιστικού και για τοποθέτηση εξαερισμού.

Αναφερόμενη στο θέμα της μεταφοράς του Κέντρου Ελέγχου στην Κοκκινοτριμιθιά, αναγνώρισε πως πρέπει να δοθεί λύση, τονίζοντας πως το εν λόγω ζήτημα βρίσκεται στην ατζέντα εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Τόνισε ωστόσο, πως το πλάνο της μετακόμισης συνδέεται με την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία για την απόκτηση και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού. Το πρώτο βήμα είναι η εγκατάσταση επικουρικού συστήματος προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι στο κέντρο ελέγχου στη Λεωφόρο Αθαλάσσας, θα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο και ασφαλές σύστημα», σημείωσε.

Η κα Αναστασιάδου ανέφερε παράλληλα ότι κατόπιν της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία απευθείας διαπραγμάτευσης με την εταιρεία, η οποία θα προμηθεύσει το σύστημα. Σημείωσε τέλος ότι σύντομα θα βρεθεί στην Κύπρο αντιπροσωπεία της εταιρείας, για συζήτηση θεμάτων που αφορούν την εγκατάσταση του συστήματος.