Σάλος στην Κύπρο με βίντεο που αποκαλύπτει κακοποίηση οικιακής βοηθού (vid)

Σάλος στην Κύπρο με βίντεο που αποκαλύπτει κακοποίηση οικιακής βοηθού (vid)

Σκληρά βίντεο που περιέχουν ηχητικό περιεχόμενο κυκλοφορούν σε σελίδα στο facebook από το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουλίου 2020. Στα δυο βίντεο ακούγεται οικιακή βοηθός να δέχεται λεκτική και μάλλον σωματική επίθεση από Ελληνοκύπριο. Ο λόγος φαίνεται να είναι σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγράφονται στο βίντεο, το ότι η γυναίκα συνάντησε άνδρα σε φούρνο.

Μεταξύ άλλων στο βίντεο ακούγεται ο διάλογος μεταξύ της έντρομης γυναίκας και του άνδρα ο οποίος της λέει σε κάποιο σημείο: «Δεν θέλω να σε δέρω αλλά… πώς εκανονίσετε να βρεθείτε, που το ήξερε ότι ήσουν τζιαμε;»

«Να μάθεις τες αλήθειες και εν είμαι μωρό να με περιπαίζεις. Ποιος εκανόνισε να βρεθείτε; Μεν μου πεις άλλα ψέματα», λέει ο άνδρας.
Η γυναίκα με λυγμούς του απαντά: « Κάθε μέρα τούτα πόσο ξύλο να τρώω; … Κάθε μέρα να τρώει ξύλο».

«Ώσπου λεέις ψέματα εννά σου τα σπάσω», της λέει ο άνδρας. Σε άλλο σημείο του βίντεο μάλιστα της λέει χαρακτηριστικά: «Φύε να μεν σε κατακόψω».

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive το επίμαχο υλικό βρίσκεται στα χέρια του ΤΑΕ Λευκωσίας και φαίνεται κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, το βίντεο να έφθασε στα χέρια αστυνομικού στη Λεμεσό ο οποίος ακολούθως το προώθησε στο ΤΑΕ. 

Καρέ-καρέ εξετάζουν τα μέλη της Αστυνομίας τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και καταδεικνύουν σωματική και λεκτική κακοποίηση οικιακής βοηθού από τις Φιλιππίνες από Ελληνοκύπριο φερόμενο εργοδότη της, προκειμένου να συνθέσουν το παζλ της πρωτοφανούς υπόθεσης βίας και να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης τυχόν υπαίτιους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα των Αρχών άρχισε αυτεπάγγελτα από αργά χθες το βράδυ όταν τα βίντεο αναρτήθηκαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι αρμόδιοι λειτουργοί επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για να φτάσουν στα ίχνη των προσώπων που απεικονίζονται στα επίμαχα βίντεο.