Αγάλματα που… μιλούν αποκτά η Λάρνακα (vid)

Αγάλματα που… μιλούν αποκτά η Λάρνακα (vid)

Σε αξιοθέατα της Λάρνακας καθώς και σε σημεία αναφοράς της επαρχίας θα επεκταθεί η καινοτόμος εφαρμογή με την ονομασία «Larnaka Storytelling Statues», με την οποία ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την ιστορία σημαινουσών προσωπικοτήτων του παρελθόντος.

Την Τετάρτη (2/9), έγινε η επίσημη παρουσίαση της διαδραστικής αυτής εφαρμογής, που αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας και του Οργανισμού Νεολαίας, με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Λάρνακας.

Σε πρώτη φάση ακούγεται η ιστορία του Ζήνωνα του Κιτιέα, το άγαλμα του οποίου βρίσκεται στην πλατεία Ευρώπης, του Μιχαήλ Κάσιαλου, η προτομή του οποίου είναι μεταξύ των εμπορικών οδών Ερμού και Ζήνωνος Κιτιέως, του Στρατηγού Κίμωνα, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, του γιατρού Απολλώνιου του Κιτιέα, απέναντι από το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο και του Λέοντα της Βενετίας, παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο.

Στα αγάλματα αυτά τοποθετήθηκαν πινακίδες με κωδικούς ταχείας απόκρισης (QR – Quick Response Code) και ο επισκέπτης σαρώνοντας τον κωδικό με το κινητό του τηλέφωνο (πρέπει απαραίτητα να είναι συνδεδεμένο με το διαδίκτυο) θα δέχεται «τηλεφώνημα» από το άγαλμα, το οποίο θα διηγείται την προσωπική του ιστορία και πώς αυτή συνδέεται με την πόλη της Λάρνακας.

Σε δεύτερη φάση, το πρόγραμμα αυτό θα περιλάβει τον ναό του Αγ. Λαζάρου, το Μουσείο Πιερίδη, το Μεσαιωνικό Κάστρο, το μνημείο των Αρμενίων κ.α.