«Χρυσά» διαβατήρια: Tο βίντεο του Al Jazeera και με ελληνικούς υποτίτλους

«Χρυσά» διαβατήρια: Tο βίντεο του Al Jazeera και με ελληνικούς υποτίτλους

Κυκλοφόρησε με ελληνικούς υποτίτλους το βίντεο του Al Jazeera το οποίο εμπλέκει τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Τζιοβάνη σε σκάνδαλο με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο έδωσε στη δημοσιότητα το εν λόγω βίντεο σήμερα, συνοδεύοντάς το με ένα κείμενο στα ελληνικά:

«Το τμήμα ερευνητικής δημοσιογραφίας του Al Jazeera αποκαλύπτει πως ένας καταδικασμένος εγκληματίας μπορεί να αποκτήσει Ευρωπαϊκό διαβατήριο μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ) – με το σωστό τίμημα. Μυστικοί δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν υψηλά ιστάμενους πολιτικούς να εμπλέκονται σε ένα σχέδιο για να παραχωρηθεί διαβατήριο σε έναν εγκληματία.

Μέρες μετά τη δημοσίευση αυτής της ταινίας, η Κύπρος τερμάτισε το ΚΕΠ. Ο Πρόεδρος της βουλής και ένα μέλος του κοινοβουλίου που εμπλέκονταν στην έρευνα, έχουν παραιτηθεί. Ο γενικός εισαγγελέας έχει ξεκινήσει πλήρη διερεύνηση των στοιχείων που παρουσιάζονται στην ταινία.

Όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα στοιχεία, όλοι οι εμπλεκόμενοι απέρριψαν τις κατηγορίες.

Έχετε περισσότερες πληροφορίες για την πώληση χρυσών διαβατηρίων ή θέλετε να μοιραστείτε άλλη πληροφορία; Επικοινωνήστε μαζί μας στο +974 5080 0207 (WhatsApp/Signal), ή βρείτε άλλους τρόπους επικοινωνίας στο https://webapps.aljazeera.net/aje/tips/».