Επεισόδια στο Κέντρο Φιλοξενίας Κοφίνου (vid)

Επεισόδια στο Κέντρο Φιλοξενίας Κοφίνου (vid)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Επεισόδια με αιτητές ασύλου βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κέντρο Υποδοχής της Κοφίνου.

Όλα αυτά, αφού τελικά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν, αρνούμενοι τη μεταφορά τους, οι μετανάστες που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονταν στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στη Κοφίνου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 16 άτομα θετικά στον κορωνοϊό, τα οποία έπρεπε να μεταφερθούν στο κέντρο. Έξι από αυτά αντέδρασαν στην απόφαση προκαλώντας επεισόδια με αποτέλεσμα στο σημείο να σπεύσουν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας με αντιοχλαγωγική εξάρτυση. 

Φέρονται μάλιστα να ανέσυραν μπαλτάδες και άλλα εργαλεία, προκειμένου να αποτρέψουν την μεταφορά τους στην Τερσεφάνου, ενώ αρνούνταν πεισματικά να αποχωρήσουν από το Κέντρο. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν μεγάλες υλικές καταστροφές στο Κέντρο.

Στην περιοχή έσπευση επίσης ασθενοφόρο και μέλη της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Αστυνομίας τα οποία προσπαθούσαν να πείσουν τους θετικούς στον κορωνοϊό μετανάστες, να αποδεχθούν τη μεταφορά τους στην Τερσεφάνου.

Τελικά γύρω στις 6 το απόγευμα άρχισε η διαδικασία επιβίβασής τους για μεταφορά τους στο Κέντρο, υπό τη συνοδεία των μελών της ΜΜΑΔ.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Νοεμβρίου δεν επιτρέπεται η έξοδος στους μετανάστες από το Κέντρο Φιλοξενίας στη Κοφίνου λόγω της πανδημίας του Covid-19 κορωνοϊού, αφού από την 1η του μήνα στο χώρο εντοπίστηκαν συνολικά 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ άδειες εξόδου παραχωρούνται μόνο για ανθρωπιστικούς ή ιατρικούς λόγους.

Πηγη ΚΥΠΕ