Συλλήψεις μετά τα σοβαρά χθεσινά επεισόδια έξω από τηλεοπτικό σταθμό (vid)

Συλλήψεις μετά τα σοβαρά χθεσινά επεισόδια έξω από τηλεοπτικό σταθμό (vid)

Δύο ακόμη εντάλματα σύλληψης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αναφορικά με ύποπτα πρόσωπα για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ έξω από το συγκρότημα "Δίας" και τον τηλεοπτικό σταθμό Sigma.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε κατά των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των φαινομένων διαφθοράς.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι μέχρι στιγμής τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ οι τρείς συλληφθέντες ηλικίας 20,27 και 28 ετών θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου με αίτημα από τις Αρχές να τεθούν υπό κράτηση μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και ανακρίσεων για την υπόθεση.

Ο κύριος Ανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός της ημέρας οι Αρχές θα έχουν ολοκληρώσει την προσπάθεια για ταυτοποιηση και άλλων προσώπων που συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και στα έκτροπα που σημειώθηκαν, καθώς κατέχει σχετικές μαρτυρίες και εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εξήγησε ότι περίπου εβδομήντα άτομα για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές ημέρες συγκεντρώθηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής, για να διαμαρτυρηθούν αναφορικά με τα κυβερνητικά μέτρα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τα σχετικά διατάγματα για περιορισμό της πανδημίας.

Επίσης είπε ότι τα συγκεκριμένα άτομα έβριζαν και έσπρωχναν αστυνομικούς, πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα και προκαλούσαν ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες. Ένας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκαν από τα επεισόδια.

Εξάλλου, σε γραπτή δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας αναφέρει ότι "η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες βράδυ έξω από το δημοσιογραφικό συγκρότημα ΔΙΑΣ."

Οι επιθέσεις και η ρητορική μίσους εναντίον Μέσων Ενημέρωσης και δημοσιογράφων είναι επιθέσεις εναντίον της δημοκρατίας και ως εκ τούτου είναι πλήρως κατακριτέες και μη ανεκτές από πλευράς της Κυβέρνησης.

Η περίοδος της πανδημίας που διανύουμε επιβάλλει σε όλους να λειτουργούν με τη μέγιστη δυνατή μετριοπάθεια και ωριμότητα. Ειδικότερα όσοι εκφέρουν δημόσιο λόγο έχουν ευθύνη να αποφεύγουν να πυροδοτούν μέσα από τις δηλώσεις ή τις ενέργειες τους, ανάλογες συμπεριφορές.