ΚΥΠΡΟΣ: Ο Τ/κ κλέφτης που ρήμαξε όλη τη Λευκωσία - Πως δρούσε για 8 χρόνια και έκλεψε λεία €215.000!

ΚΥΠΡΟΣ: Ο Τ/κ κλέφτης που ρήμαξε όλη τη Λευκωσία - Πως δρούσε για 8 χρόνια και έκλεψε λεία €215.000!

Ποινή φυλάκισης σε 39χρονο Τουρκοκύπριο που διαμένει στο Δάλι – Για 8 χρόνια έκανε επάγγελμα τις διαρρήξεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας καταδίκασε χθες 39χρονο Τουρκοκύπριο σε εφτά χρόνια φυλάκιση για σωρεία υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών από τη Λευκωσία και αλλού.

Δείτε επίσης:

ΠΑΦΟΣ: Γνωστός στην αστυνομία ο νεαρός που μαχαίρωσε τον ανάπηρο πατέρα του

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πολυτελές όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες - Ποια τα αίτια της πυρκαγιάς

Ο Τουρκοκύπριος επικαλέστηκε τις κακές παρέες και το γεγονός ότι ήταν άνεργος και για αυτό το λόγο είχε αρχίσει το 2008 τη δράση του. Μαζί με άλλα δύο πρόσωπα διερρήγνυε οικίες και κτίρια με λεία τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Εναντίον του εκκρεμούσαν 63 υποθέσεις διαρρήξεων στη Λευκωσία ενώ λήφθηκαν υπόψη άλλες 3 υποθέσεις σε Λάρνακα και Αμμόχωστο. Η συνολική εγκληματική δράση του διήρκησε 8 χρόνια (από το μέχρι το 2016) και του απέφερε λεία ύψους €215.124. Τα θύματα του δεν αποζημιώθηκαν παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις.

Ο Τουρκοκύπριος παραδέχθηκε σε 100 κατηγορίες και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου καθώς όπως ανέφερε, πρόκειται περί ανθρώπινου λάθους.

Το δικαστήριο στην απόφασή του ανάφερε ότι σχετικά με τον 39χρονο, εντόπισε στοιχεία έκδηλης αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Το δικαστήριο επισήμανε σχετικά με την απόφασή του ότι: «Εκείνο που εύλογα αναδύεται από τη δράση του κατηγορούμενου, είναι η ευκολία του να προβαίνει στα αδικήματα των διαρρήξεων και κλοπών ανεξαρτήτως της αξίας της περιουσίας που τύγχανε να εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση», προσθέτοντας ότι, «διαπιστώσαμε εν ολίγοις μια συστηματική περιφρόνηση του Νόμου από μέρους του, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένα άτομο έτοιμο ανά πάσα στιγμή να διαρρήξει οικία και στη συνέχεια να κλέψει οτιδήποτε βρει σε αυτήν, αδιαφορώντας πλήρως για την περιουσία αθώων πολιτών». 

Με αυτά τα δεδομένα επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης 7 χρόνων.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!

Διαβάστε περισσότερα για το Έγκλημα πατώντας εδώ!