ΠΑΦΟΣ: Υπό τετραήμερη κράτηση 35χρονος για σωρεία αδικημάτων

ΠΑΦΟΣ: Υπό τετραήμερη κράτηση 35χρονος για σωρεία αδικημάτων

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα ο 35χρονος Ε/κ ο οποίος συνελήφθη χθες για σωρεία αδικημάτων.

 

Το Δικαστήριο διέταξε την τετραήμερη προσωποκράτηση του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά εμπρησμό οχήματος, διάρρηξη κτιρίου, κλοπή αυτοκινήτου, απόπειρα κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς αδικήματα που διαπράχθηκαν στην επαρχία Πάφου κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2017.

Ο 35χρονος τελούσε ήδη υπό οκταήμερη κράτηση για την υπόθεση απόπειρα ληστείας υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου στις 4.1.2018.

Την Παρασκευή που εκπνέει το διάταγμα της 4ήμερης προσωποκράτησης του 35χρονου, το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου θα συγκεντρώσει όλες τις υποθέσεις του βαραίνουν τον 35χρονο και αφού ληφθεί συγκατάθεση της Νομικής Υπηρεσίας θα καταχωρηθεί υπόθεση στο Δικαστήριο.

Εξάλλου σύμφωνα με την Αστυνομία και το ιστορικό των νέων υποθέσεων που φέρεται να εμπλέκεται ο 35χρονος , μεταξύ των ημερομηνιών 29 και 30 Οκτωβρίου 2017, διαπράχθηκε διάρρηξη γραφείου εταιρείας σε κοινότητα στην επαρχία Πάφου. Από το γραφείο κλάπηκαν τα κλειδιά αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από αυτό, και το οποίο στη συνέχεια κλάπηκε.

Στις 30 Οκτωβρίου 2017, γύρω στις 4.00 π.μ. ένα πρόσωπο μετέβη με το κλοπιμαίο αυτοκίνητο σε πρατήριο καυσίμων σε κοντινή απόσταση από όπου αυτό είχε κλαπεί και προσπάθησε να παραβιάσει τον χρηματοδέκτη αγοράς καυσίμων του πρατηρίου, προκαλώντας ζημιά στον χρηματοδέκτη. Ωστόσο, δεν κατάφερε να παραβιάσει τον χρηματοδέκτη και εγκατέλειψε τη σκηνή με το κλοπιμαίο αυτοκίνητο.

Στις 14 Νοεμβρίου γύρω στις 5.50 π.μ, διαπιστώθηκε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε εκ νέου απόπειρα κλοπής από τον κλειδωμένο χρηματοδέκτη του συγκεκριμένου πρατηρίου καυσίμων.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως δύο πρόσωπα μετέβησαν στο πρατήριο με το κλοπιμαίο αυτοκίνητο και προσπάθησαν επανειλημμένα, αλλά χωρίς να τα καταφέρουν να παραβιάσουν τον χρηματοδέκτη. Στη συνέχεια αποχώρησαν από τη σκηνή με το αυτοκίνητο.

Αργότερα, γύρω στις 7.00 το πρωί , το όχημα εντοπίστηκε να φλέγεται σε περιοχή κοινότητας της επαρχίας Πάφου.

Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέσβησαν την πυρκαγιά, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, τέθηκε κακόβουλα στο αυτοκίνητο.

Από τις σκηνές διάρρηξης του γραφείου, απόπειρας κλοπής από τον κλειδωμένο χρηματοδέκτη και εμπρησμού του αυτοκινήτου παραλήφθηκαν από μέλη της Αστυνομίας διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Ανακρινόμενος ο 35χρονος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με τις υποθέσεις.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις.