Τίτλοι τέλους στην πολύκροτη υπόθεση του παιδοκτόνου της Παραμύθας

Τίτλοι τέλους στην πολύκροτη υπόθεση του παιδοκτόνου της Παραμύθας

Σήμερα ανακοινώνεται η ποινή του Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους.

Τίτλοι τέλους σήμερα για την υπόθεση φόνου που διαπράχθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2015, στην Παραμύθα, με θύτη τον 71χρονο Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους και θύμα τον 20χρονο γιο του, Οδυσσέα.

 Το Κακουργιοδικείο αναμένεται να ανακοινώσει το πρωί την ποινή που θα επιβάλει στον 71χρονο, ο οποίος στις 14 Μαρτίου 2018, κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Υπενθυμίζεται πως το φονικό σημειώθηκε μετά από διαπληκτισμό θύτη και θύματος, στην αυλή της οικίας τους, όταν ο 20χρονος αρνήθηκε να επιστρέψει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον 71χρονο, καθώς τα χρειαζόταν για να μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε.

Ο πατέρας πήρε τότε το κυνηγετικό όπλο από το υπνοδωμάτιο του και επέστρεψε, πυροβολώντας θανάσιμα τον 20χρονο, μπροστά στα έντρομα μάτια του μεγαλύτερου γιου του, που προσέτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Ακολούθησε συμπλοκή πατέρα και μεγαλύτερου γιου, ο οποίος κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο και να τον κτυπήσει στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να χρειαστεί να νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Κέντρο Αποκατάστασης του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες που υπήρξαν εναντίον του, ο Τιμολέοντας Θεμιστοκλέους παρέμενε σταθερός στη θέση πως δεν πυροβόλησε το γιο του, δίνοντας διαφορετικές εκδοχές κατά τη διάρκεια της δίκης, τις οποίες το δικαστήριο έκρινε αβάσιμες και αντικρουόμενες.