Φονικό Στροβόλου: Ιδιαίτερα χαλαρός ο Τζιωνής - «Κινδυνεύω, να φύγει από δίπλα μου...»

Φονικό Στροβόλου: Ιδιαίτερα χαλαρός ο Τζιωνής - «Κινδυνεύω, να φύγει από δίπλα μου...»

Ο Λοϊζος Τζιωνής παραδέχθηκε τις 7 από τις 8 κατηγορίες, ενώ οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την ενοχή τους.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Ενώπιον Κακουργιοδικείου παρουσιάστηκαν σήμερα, Τετάρτη 13/06, οι τέσσερις κατηγορούμενοι Λοΐζος Τζιωνής, Σάρα Σιαμς, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος, για το διπλό φονικό στον Στρόβολο. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 8 κατηγορίες.

Η είσοδος των κατηγορουμένων:

Πρώτη στην δικαστική αίθουσα παρουσιάστηκε η Σάρα Σιαμς, η οποία φάνηκε αρχικά να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της δίκης παρέμενε με σκυφτό το κεφάλι και βουρκωμένα μάτια.

Επόμενοι παρουσιάστηκαν στην αίθουσα οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, Λοΐζος Τζιωνής, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος, εκ πρώτης όψεως παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα αγχωμένοι και επιφυλακτικοί.

Τα βλέμματα στην δικαστική αίθουσα, τράβηξε, ο Λοίζος Τζιωνής, ο οποίος από την αρχή μέχρι και το τέλος της δίκης ήταν αρκετά χαλαρός, χωρίς να παρουσιάζει οποιοδήποτε άγχος ή φόβο.

Το χρονικό της εκδίκασης:

Αρχικά η 20χρονη Σάρα Σιαμς, ζήτησε όπως απομακρυνθεί από κοντά της ο Λ. Τζιωνής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γίνεται να φύγει από δίπλα μου γιατί κινδυνεύω;».

Το αίτημα της, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτό γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα της δικαστή δεν αντιμετώπιζε κανένα κίνδυνο εφόσον στην αίθουσα βρίσκονταν αρκετά μέλη της Αστυνομίας.

Ο Τζιωνής ζήτησε κι έγινε αποδεκτό, όπως δεν εκπροσωπηθεί από δικηγόρο μέχρι της ολοκλήρωση της δίκης.

Από την δικαστική αίθουσα, απουσίαζε ο δικηγόρος του Λευτέρη Σολωμού.

Στη συνέχεια έφτασε στην αίθουσα του δικαστηρίου με καθυστέρηση 10 περίπου λεπτών και του απαγορεύθηκε η συμμετοχή του στη δίκη, με τον πελάτη του να παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανήσυχος.

diakstirio2

Η δικαστική διαδικασία ξεκίνησε με σύνολο την κατανομή 8 συνολικά κατηγοριών ενάντια στους τέσσερις κατηγορουμένους.

Σιαμς, Σολωμού και Χατζηξενοφώντος, αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες, ενώ ο Τζιωνής παραδέχθηκε τις επτά και αρνήθηκε την 6η κατηγορία που αφορούσε διάρρηξη κατοικίας και κακούργημα ληστείας, αφού όπως ισχυρίστηκε «ήταν ανοικτά και εμπήκα».

Η σημερινή δικαστική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απόφαση της επόμενης δικάσιμος που ορίστηκε στις 29/10/2018, ενώ μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο κατά την είσοδο του Τζιωνή όσο και κατά την έξοδό του από την δικαστική αίθουσα, συγγενής του άτυχου ζεύγους, φώναξε προς τον κατηγορούμενο «Είσαι φονιάς».

Υπενθυμίζουμε ότι στις 19 Απριλίου, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου μαζί με τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου εντοπίστηκαν σφαγιασμένοι στην οικία τους. Μοναδικός μάρτυρας του εγκλήματος ήταν ο 15χρονος γιος τους, ο οποίος αναγνώρισε τον 33χρονο ως τον άνθρωπο που του έκλεισε το στόμα και επεσήμανε ότι σκότωσε τους γονείς του. Ο 60χρονος Χατζηγεωργίου σκοτώθηκε με 26 μαχαιριές και η 59χρονη Σεργίου με 9 μαχαιριές.

diakstirio1
2

Διαβάστε περισσότερα για το Έγκλημα πατώντας εδώ!